tisdag 22 oktober 2013

Att flyta med och njuta av bra vibrationer.

"Det handlar så mycket om att helt enkelt bara luta oss lite mer 
i den riktning som känns enkel, glädjefylld eller njutningsfull"
Anne Solveig


Släpp taget om skulden
Tänk så lätt vi lägger skuld på oss själva och tänk vad mycket det tynger... En sån underbar lättnad det är när vi kan släppa taget om skulden och inse att oavsett vad vi har gjort så kan vi lära av det nu och släppa taget och gå vidare...Vi kan välja att ha fokus på kärlek och låta vårt sinne fyllas av goda tankar...

Du och jag är kärlek!
Vi är en del av den kärleksfulla energi som flödar genom allt och alla i universum....Vi gör inte världen bättre för att vi lägger skuld på oss själva eller andra.. Vi behöver lära oss att känna kärlek till oss själva istället... Vi behöver älska den där lilla flickan som finns där inom oss och som troligen inte fick den kärlek hon hade behövt när hon var liten... Vi bär alla en sån liten flicka eller pojke inom oss och hon tror fortfarande på en del av det som hon fick höra då... Vi måste sluta att skälla på henne och ge henne skuld och istället ta upp henne i våra armar och hålla om henne och ge henne all vår kärlek... Det är hon värd.

Att följa med i livets flöde
Det finns en livsenergi som hela tiden rör sig framåt i riktning mot det vi längtar efter.. i riktning mot ljus, glädje och kärlek... Men många av oss har lärt oss att livet är svårt och att vi måste kämpa eller arbeta hårt för att komma dit vi vill... så istället för att flyta med i den riktning som floden vill... som leder oss till det vi innerst inne önskar oss.... så kämpar vi motströms... Till slut när vi är helt uttröttade ger vi upp och då kan floden varsamt föra oss rätt igen... När vi släpper efter och glider med blir allt enkelt och lätt... vi flyter med strömmen... och plötsligt är vi just där vi vill vara.


Det handlar om energi -vibrationer...
Den energi eller den vibration vi befinner oss i det är det vi kommer dra till oss i livet... Vi kan välja att leva i en känsla av glädje, tillit och tacksamhet och då kommer vi dra till oss människor och upplevelser som speglar det.... då är vi redan i floden.. vi flyter åt rätt håll... vi njuter av resan och vet att vi kommer fram när vi ska... men när vi istället befinner oss i oro, dömande, skuld rädsla då kämpar vi motströms och är på väg åt fel håll... Det som ändå är bra att veta är att när vi har kämpat länge åt fel håll då kommer vi ha byggt upp en stark längtan efter att flyta med i floden igen... och då för den oss dit vi vill.. så inget är fel...

Igår hämtade jag lite ny inspiration
....och insåg då att det handlar så mycket om att helt enkelt bara luta oss lite mer i den riktning som känns enkel, glädjefylld eller njutningsfull... det kan handla om att ändra en begränsande eller negativ tanke till en ny som känns mer fin och ger mer glädje... eller fokusera mer på det där vi vill och längtar efter istället för det vi inte vill ha i vårt liv....det kan handla om att fokusera på det vi är tacksamma för och gå i den riktning i livet som känns enkel och bra och glädjefylld....

Det viktigaste vi kan göra är att odla ett tillstånd av goda "vibrationer" ...Nu kom jag att tänka på sången "Du ger mig bra vibrationer" .. fast det fungerar ju bäst så att vi börjar med oss själva här och då kommer andra in som ger oss bra vibrationer...och vi kan ge andra bra vibrationer med.

Mina inspirationskällor när det gäller dessa tankar är "A Course in Miracles" som om och om igen inspirerar till att inse att vi är kärlek och att vi ska släppa skulden.... samt "Abraham/Hicks" som påminner oss så fint om att allt handlar om vibrationer.... vi är energivarelser och med den energi eller de vibrationer vi bär med oss skapar vi främst vårt liv.... 


..och lite på kul lägger jag in den här låten... som ni kan sjunga med i till er själva.... "Jag ger mig bra vibrationer" :)

Ha en fin dag. Kram Anne Solveig6 kommentarer:

 1. Tack! Märker med att jag behöver påminnas om detta :)

  SvaraRadera
 2. Jättefint Anne, så galet sant... Kram Lotta :-)

  SvaraRadera
 3. Tack Lotta :) härligt med ditt bejakande :)

  SvaraRadera
 4. Kärleken och Blomman
  En liten blomsterstjälk tittar upp ur jorden på en vacker äng om våren. Hon sträcker sig efter solen och njuter i värmen. Hon bara ÄR. Hon vet att hon redan är fullkomlig och att Kärleken arbetar genom henne. Hon vet att hon är Kärlek.
  Bladen vecklas ut så gröna och vackra, sakta, sakta. Blomman gör inte motstånd och ingen kan försöka veckla ut bladen snabbare på henne för då skadas hon.
  Jag börjar se kronan på henne. Denna blomman är gul, det ser jag tydligt nu i solens sken. Hon börjar veckla ut sina gula kronblad sakta men säkert. Blad för blad sker det i den takt som är bra för henne. Det vet Kärleken. Hon behöver bara ha tillit.
  En dag ser jag henne stå där i full blom. Hon vänder sin krona mot solen och det riktigt lyser om henne och jag börjar sjunga en sång för henne. Så här sjunger jag:
  ”Du är som den vackraste blomman på en äng. Du står där i ditt vara i din Kärleksenergi. Jag vill att du ska veta att jag är blomman som står bredvid och vi är förenade i Kärleksenergin.
  Vi står där tillsammans och sprider Kärlek min Vän. Tillsammans med alla de andra vackra blommorna på vår äng. Jag vill att du ska veta att jag är blomman som står bredvid och tillsammans sprider vi Kärleksenergi.
  Kärleken vibrerar från vår äng till nästa äng och nästa äng och nästa i all oändlighet. Jag vill att du ska veta att jag är blomman som står bredvid och tillsammans sprider vi Kärleksenergi. Och tillsammans sprider vi Kärleksenergi.”
  Jag älskar Dig vackra Blomma. Med Kärlek Inger

  SvaraRadera
 5. Åhhh så underbart vackert du skriver Inger... ryser när jag läser det... varmt tack. Kram o Kärlek till dig.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig