tisdag 10 september 2013

Step into your Loving Power !

"Sann kraft är att vila tryggt i vårt sanna jag 
och uttrycka det som och är mest kärleksfullt 
i varje stund"

Anne Solveig

Utifrån mitt eget liv och mina egna utmaningar och lärdomar har jag funderat lite på det här med kraft.. .. det känns som ett viktigt ämne att lyfta och det finns mycket mer att säga så dela gärna dina tankar. 

Vi kvinnor behövs i vår kärleksfulla kraft. 
Jag känner mer och mer hur viktigt det är att kunna säga nej och sätta tydliga gränser och hur vi genom det kan värna om både oss själva, varandra och världen. Samtidigt är detta inte så enkelt alltid för oss kvinnor, då de flesta av oss har lärt sig genom uppväxten att vi ska vara snälla flickor och vi ska inte gör andra ledsna. Att vara i kraften är definitivt inte att skrika en massa hemskheter till någon annan eller slänga ur sig känslorna hur som helst. Tvärtom är detta att inte vara i kraften. Sann kraft är att vila tryggt i vårt sanna jag och utifrån det uttrycka det som behövs och är mest kärleksfull i en viss situation. Det kan handla om att sätta en gräns för vår egen eller någon annans skull, det kan handla om att säga ett tydligt Ja och ett tydligt Nej.

Att skilja mellan oss och andras känslor
När vi har lyssnat inåt till vårt hjärta och satt en tydlig gräns, eller sagt nej till någon så kan det ju hända att den personen blir besviken. Många av oss känner då skuld och tror att vi har gjort fel för att någon annan blivit ledsen... Ja ibland kan det ju vara vi som ställt till det om vi har uttryckt oss klumpigt eller dömande och då är det viktigt att göra vad vi kan för att rätta till det både för vår egen och den andra personens skull. Men om vi verkligen har uttryckt oss tydligt och klart från vårt hjärta då kan det vara bra att se det hela lite på distans och inse att andra har sitt val när det gäller att uppfatta en viss situation. Vi behöver inte dras med i deras känslor. Vi kan se vad som handlar om mig och vad som handlar om den andra personen... Egentligen finns det inga problem... vi skapar dem genom att se på världen utifrån skuld, dömande och rädsla... När vi själva kan känna att sanningen är att vi alla är kärlek... då kan vi ha medkänsla med andra som för en stund hamnat i rädslotankar men vi behöver inte dras med i dem. Vi kan välja att vara kvar i sanningen.

Ta fram din inte Lejoninna!
Låt henne värna om ditt inre barn.. värna om att du ska må bra.. värna om din tid... och att du ska kunna vara i balans... för endast då kan du ju även ge något bra till andra... Vi ger allra mest genom dem vi är..
Låt henne ryta och säga ifrån när människor beter sig dumt ... Låt henne mer och mer känna urkraften inom sig och med den kraften, tydligt sätta ner foten för att skydda Moder Jord och alla levande varelser... låt lejoninnan inom dig skydda barnen, djuren och alla dem som inte har kraft att skydda sig själva .

                                            Målning av Anne Solveig... inte helt klar ännu

Vi kvinnor behöver få kontakt med vår Urkraft
.. men eftersom de flesta av oss inte har uppmuntrats att vara kraftfulla kvinnor... så kan det bli lite fel när vi plötsligt ska vara i kraften... Vi hanterar den inte alltid på bästa sätt.... Men även när det blir lite fel... så kan jag ändå ibland känna - Hurra .. hon uttrycker sin kraft!! .. det är något som är befriande och härligt med det... så låt oss vara lite överseende även om det blir fel, både när det gäller oss själva och andra..... Samtidigt bör vi vara realistiska och inse att om jag uttrycker min kraft på ett dömande sätt då kan jag räkna med att de kommer svara på samma sätt... Därmed har vi mycket att vinna på att lära oss att vara kvar i oss själva, andas djupt och sedan lugnt uttrycka hur Vi känner det..

Ja rösten var det ju med.
Min man går en röstkurs nu... jag har varit med och tränat lite på de övningar han får... och jag inser att både Peter och andra lyssnar mycket mer på mig när jag andas djupt och uttrycker min djupa röst från magen istället för att gå upp i falsett... vilket många av oss kvinnor gör ... vi vill ju låta kvinnliga och snälla...eller så har vi i alla fall påverkats till att vara det....och det kan kännas mycket ovant att hitta en mer naturlig och djup röst...- Men ett litet tips ... när du vill uttrycka dej och känner att du vill bli hörd..... prova med basrösten :) Jag menar den naturliga rösten som kommer när vi slappnar av och hämtar stödet i magen... den tvingar oss dessutom att prata lugnt...

When women step into their power, 
it allows men to open their hearts.

När vi kvinnor är vi vår sanna kraft då kan männen öppna sina hjärtan!
Då kan de släppa taget och det blir tryggt för dem att ta fram sin mjuka sida och vara ännu mer i sina hjärtan... ja så tror jag...  Ja det är balansen vi behöver... balansen mellan det feminina och maskulina.. balansen mellan hjärtat och kraften... balansen mellan höger och vänster hjärnhalva... Vi behöver män och kvinnor som lyssnar till hjärtat och som använder sin kraft på ett klokt sätt i kärlekens tjänst.

4 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig bild! Ja, det är viktigt att gå inom sig och hämta kraft. Så här i nymånetid är det bra välja vad man ska lägga sin energi på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du säger det Christina.. för det är just vad jag gjort lite de senaste dagarna.. funderat och planerat hur jag vill använda min tid.. ja det är ju att vara i sin kraft. Tack !

   Radera
 2. Tack Anne för att du inspirerar mig och andra kvinnor att vara starka, modiga och eldiga! Du är verkligen en sann inspiration, en lejoninna, som följer sitt hjärta och sätter gränser.

  Just nu i mitt liv känner jag ett starkt behov av att hitta tillbaka till mig själv som kvinna, ensam på min väg, och att följa mitt hjärta, sätta gränser, och att göra det som jag känner är rätt istället för att alltid vara "snäll flicka" och göra det som andra säger är rätt.
  Visst är det svårt... och jag tror också att vi kvinnor bär med oss den snälla flickans baggage och allt hon har gått igenom. Alla har vi en vild kvinna inom oss men vi är inte riktigt vana vid att släppa ut henne. Som du säger - så tror jag att den vilda, starka kvinnan behövs just nu. Vi måste släppa ut henne från det mörka fängelset där hon har suttit i så många generationer…

  För mig, när jag tänker på kvinnokraft, ser jag en Gudinna, en ljus och vis Gudinna – och jag ser även en vild kvinna, Moder Jord. Hon har en kraft som vi håller på att lära oss mer om… en kraft som ingen annan, av en annan energi än den vi är vana vid. Jag tänker på engelskans ”Power vs. Force”. Alltså, force är en kraft som vi tvingar fram med frustration – medan power är en sann kraft som bara är. En kraft som är mild, mjuk och kärleksfull – men samtidigt mycket kraftfull och stark.

  Kommer du ihåg sagan om den mörka kvinnan och ljusa kvinnan som jag berättade på en kvinnofestival? Jag drömmer om dem även idag. För mig är dessa två aspekter, mörkret och ljuset, en viktig spegling av kvinnokraften. Förra natten drömde jag om dem igen. Jag såg en mörk kvinna, en häxa med mörkt hår, som använde sin kraft på ett ondskefullt sätt. Hon var både en kvinna – och en stor, svart skorpion. Igen, såg jag hur den mörka kvinnan mötte en ljus kvinna. Har inte vi alla dessa två kvinnor inom oss? Visst är vi som skorpion-häxan, när vi använder vår kraft i ondskans tecken, genom att tänka negativa tankar, göra saker som vi intuitivt känner är fel… osv.

  Oj, jag hade inte tänkt skriva så mycket! Men det är verkligen en viktig diskussion och insikt… Jag drömmer om en värld där alla kvinnor blommar ut som Gudinnor och är i sin kraft fullt ut… Det vore häftigt!!

  SvaraRadera
 3. Vad bra Stina att du följer ditt hjärta och vandrar din unika väg...Så fint du beskriver de två aspekterna av Gudinnan... den ljusa som är nära himlen och den jordiska som är nära Moder Jord och urkraften... samt nu påminner du mig om boken som jag ska läsa.. kanske nu i höst eller vinter...Jag tycker du skriver så bra och klokt och du får gärna skriva så mycket du vill fint om fler kan ta del av det.....Varm Kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig