tisdag 27 augusti 2013

Att ta in mer sanna och upplyftande tankar!

Dags för nya upplyftande tankar!
I sommar har jag mest njutit av solen och värmen och vänner och underbara naturupplevelser... men lite "andlig" inspiration här och var har jag samlat. Något som inspirerade mig var bland annat Satyadev som var med på Yogafestivalen och berättade om mantra och hur det påverkar oss. Flera av er har säkert varit med och sjungit Bhajans  - mantrasånger... Mantran är ju urgamla "heliga ord och meningar" som sägs påverka oss när vi repeterar eller sjunger dem. När jag lyssnade till Satya och hur han använder mantran i sitt dagliga liv blev jag inspirerad att själv sätta mig och sjunga lite mantra samt att även hitta på egna mantra ...lite som affirmationer.

Våra tankar har ju en tendens att snurra på
...och de är inte alltid så konstruktiva... många tankar är dessutom vanetankar som utgår från ett begränsat synsätt och kan framkalla rädslor... Därmed tror jag det är så viktigt att ändra våra tankar.. för med våra tankar skapar vi vår verklighet. När vi sjunger ett mantra så påminns vi om vilka vi är.. vi påminns om vårt sanna jag... vår egen gudomlighet...Gudinnan inom oss... ja man kanske kan säga att vi programmerar  in ett nytt mer sant och kärleksfullt budskap.

Slut på ursäkterna och Wayned Dyer.
Idag har jag suttit på vårt underbara soldäck....och sett ut över den lilla Hjärtsjön och hästarna och rönnen som är full med röda bär.. vilket enligt gammal sed innebär att det blir en kall vinter... - mycket rönnbär till fåglarna. jag har läst lite igen i den underbara favoritboken - "Slut på ursäkterna" av Wayne Dyer. Jag påminns även här om vikten av att tänka sanna tankar...

Vi har lärt oss att tänka en massa begränsande tankar 
och utifrån dem skapar vi sen vår verklighet..
T.ex - jag är inte bra nog
- Jag är inte välkommen
- jag är inte smart nog
- andra är bättre än mig
- Det finns inte tillräckligt med pengar till mig m.m.

Hur påverkar dessa tankar oss.?  och vad skulle ske om vi vände dem till mer sanna och bejakande tankar.

Kay Pollak nämnde det också på sin föreläsning
...- Alla de grundläggande tankar vi bär på djupt där innerst inne de skapar vår verklighet och många av oss bär på tanken t.ex - Jag är inte bra nog.... Det kan vara mycket värdefullt att ändra våra djupaste *believes*  om oss själva och världen.. När vi gör det kan vi upptäcka en helt ny värld där vi är fullkomligt okey och värda kärlek precis som vi är... där allt vi önskar finns för oss.. pengar, kärlek m.m. där vi med lätthet kan uttrycka våra unika gåvor m.m.

Så Kära Gudinna..
...det kan vara mycket värt att titta på vilka trosföreställningar .. vilka  "beleives" du bär med dig och ändra dem så de blir mer sanna och kärleksfulla och hjälper dig att dra till dej och uppleva det du innerst inne önskar och är menad till i livet. För vi är här för att njuta av vårt liv och leva i glädje och var dem vi är helt och fullt.. så låt inte längre några begränsande tankar stå i vägen för det.

Snatam Kaur kommer till Stockholm i oktober
Någon annan som jag älskar mycket att lyssna till och som också sjunger vackra mantran och budskap är Snatam Kaur.. Nu kommer hon till Stockholm 14 oktober och då ska jag åka upp och lyssna till henne.

Här kan du ta del av Satyadev som berättar om mantra och sjunger en vacker sång.Här kan du lyssna på Snatam Kaur.


2 kommentarer:

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig