fredag 21 juni 2013

En Vilsam Midsommar att njuta av!

"Den här tiden på året är ju så Gudinneligt vacker 
och det krävs lite stillhet och närvaro i stunden 
för att verkligen njuta av den"

Anne Solveig

Ha en riktigt fin Midsommar på ditt sätt och njut av allt vackert i naturen

Jag har sett fram emot Midsommarhelgen!
Jag hade nämligen beslutat mig för att fira en vilsam Midsommar i Mundekulla. Jag upptäckte under Påskhelgen att det var så skönt att bara vara och fira påsken med mig själv. Dessutom firade jag och Peter lite Midsommar i går kväll och i morse då vi tog en mini-semester till mysiga Kristianopel  och sov över där... Vi hade en underbar solig eftermiddag och kväll och kunde sitta ute och äta middag på kvällen i trädgården till det gamla Gästgiveriet där vi bodde.

Blev inbjuden att leda workshop om Kvinnocirklar!
Det var ändå lite svårt att välja för jag hade blivit inbjuden till ett Midsommarfirande på en kursgård där de brukar ha ett spännande Midsommarfirande... De ville att jag skulle hålla en workshop omkring kvinnocirklar och Peter skulle också spela och sjunga där. Jag tycker ju det känns så fint att dela med mig omkring Kvinnocirklar men med tanke på att jag även skulle ha min Kvinnofestival helgen därpå så kände jag att jag att behöver vila, njuta, ladda och vara med mig själv lite... så det kändes ändå som ett mycket rätt beslut.

När jag gick runt i Mundekulla idag på ängarna
...här så tänkte jag på hur mycket en del missar på Midsommar när det de blir för mycket fest och även drickande m.m. Den här tiden på året är ju så gudinneligt vacker och det krävs lite stillhet och närvaro i stunden för att verkligen njuta av den. Jag gick runt och plockade lite örter till ett örtte och njöt av den fuktiga värmen och hur naturen verkligen frodas och hur allt växer och spirar nu.

Nyponrosoor till mitt örtté

Jag tror de flesta av oss känner lite press
...att vi ska göra något speciellt på vissa helger som Midsommar, Påsk, Jul, Nyår m.m. Men jag tror även att om flera av oss verkligen kände efter vad vi ville göra så skulle nog en hel del av oss välja att ta det lugnt, vila och vara hemma och njuta i all enkelhet eller med några nära vänner. Men visst kan det även vara roligt att träffa flera vänner och prata och ha kul med... allt beror ju på var vi befinner oss i livet samt dem vi är och våra behov. Samtidigt kan vi ju träffa vänner och fira lite när som helst och vi behöver ju inte göra det just på dessa stor helger om vi inte väljer det.

Jag är i alla fall djupt tacksam
....att jag börjar bli bekväm med att strunta i alla borden och måsten när det gäller dessa helger och vad som förväntas att man ska göra... Ju mer jag gör det, ju mer enkelt känns det och jag upptäcker att jag njuter nästan ännu mer när jag väljer att vila en helg då de flesta andra träffas för släktkalas m.m....jag har även upptäckt att det är fler än jag som väljer att bara vara och göra det som faller oss in på dessa storhelger.May your Heart blossom!
Gudinnan ger mig också ofta något speciellt budskap när jag väljer att ha egen tid. Under påskhelgen blev jag ju helfrälst på Renée Voltaires bok "Salig blandning" och testade en massa härliga rawfood-recept. Idag har jag i bokhyllan hittat flera böcker om Ammas (The Divine Mothers) budskap och jag fick en så fin känsla av att läsa i den lilla boken "May your heart blossom"  Blev påmind om hur viktigt det är att leva i kärlek och ge näring till vårt inre...det andliga ... Gud... Gudinnan inom oss.

Så ha nu en riktigt fin helg hur du än väljer att spendera den!
Samt ge dig själv tid att känna efter inför dessa helger hur du allra helst vill fira dem... för du är den viktigaste personen i ditt liv och när du väljer det som känns rätt då blir det till det bästa för alla andra med... Då kan ditt hjärta blomma ut och ge kärlek till Alla runtomkring! 

KRAM Anne Solveig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig