fredag 14 juni 2013

Ge varandra uppskattning!

Det betyder så mycket att ge varandra feedback!
Att dela med sig av sig själv kan vara så känsligt... t.ex att skriva, måla, sjunga, läsa en dikt m.m. men även att laga mat hålla ett föredrag och mycket annat... Därmed kan det betyda så mycket när vi ger varandra uppskattning. Idag har jag t.ex fått uppskattning för mina målningar som jag har i galleriet i Mundekulla. Det betyder så mycket för mig och ger mig inspiration att måla mer.

Nu har den kritiska rösten tystnat !
När jag hängde upp mina målningar i år så fanns det en ganska självkritisk röst där som tyckte en massa negativa saker...som att: - de där målningarna är ju gamla.. målade för flera år sen... - de är ju barnsliga m.m.  Okey tänkte jag.. jag hänger upp dem i alla fall så får vi se vilken feedback jag får av andra. Nu har rösten tystnat lite för nu har den fått höra så mycket fint som andra sagt om målningarna så jag tror den blivit stum:)

Gaia - Moder Jord - en av målningarna i Galleriet.

Detsamma gäller med mitt skrivande här.
Visserligen känner jag mig trygg i att skriva, men det betyder mycket med den feedback jag får... så tack än en gång alla ni fina som ger feedback här eller i facebook eller på mailen ibland.  Igår fick jag några så fina rader från två olika kvinnor och det värmde och gjorde mig mycket glad... Ibland får jag höra långt efteråt att det jag skrivit har betytt mycket.. i flera kvinnors liv... och det glädjer mej så mycket.

Så ger varandra uppskattning!
Säg allt gott du tänker om andra.. i alla fall det som gör dem glada. Det finns ingen mening med att hålla inne med det och ofta får du så mycket igen... inte alltid av samma person utan kanske av någon annan. Berätta när du tycker någon är fin i håret, har fina kläder, har ett vänligt leende m.m. Berätta när du tycker någon sjunger, målar, skriver, skapar fint... eller lagar god mat, skapar underbara saker m.m. samt inte minst  berätta när du tycker om någon för att hon/han är just den hon är.  Till slut blir det en vana att sprida goda tankar och du kommer märka vad roligt det är att glädja andra.

Ha en fin dag och jag vill uppskatta er som tittar in här för att ni är så fina!!! 
Kram Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Åh, vad spännande. Jag tänkte: "Hm, har Anne postat något på Gudinnerummet? Det var så längesedan." Precis samma stund som jag kollar, 13:02, har du postat! Magiskt! Nu ska jag läsa så får jag ge ytterligare en kommentar senare.

  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det väl spännande Ingrid.. tänk det känns verkligen som vi känner av varandra mer... märker det med många vänner... Just när jag hade skrivit färdigt tittade jag in i Gudinnerummet i facebook och upptäckte att Charlotte hade skrivit på precis samma tema om att ge beröm :)

   Radera
 2. Ja, feedback och särskilt uppskattning är så viktigt för att liksom fortsätta hålla elden brinnande. Ibland kan ett par negativa ord nästan vara som en skopa med vatten över elden, men så kan positiva ord liksom värma och torka och sedan få glöden att stärkas igen.. ja, lite poesi här.

  Vad kan jag göra för att uppskatta mig själv och mina skapelser? Ibland finns inte personer tillgängliga. Då måste man ge sig själv det där.
  Vad är det som gör att jag fortsätter? Något måste det vara. Inte bara en glädje att skapa utan även självbekräftelse "Det här är jag bra på, det är kul, så jag fortsätter."

  Tack för påminnelsen, Anne!

  Kram.
  Ingrid (Maria Rakel)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är bra liknelser Ingrid ... blir tydligare med liknelser...ja att låta elden brinna... och inte minst viktigt som du säger att ge sig själv uppskattning.. tack för det !!KRAM Anne

   Radera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig