lördag 15 juni 2013

Jag fick min Prins och vi gifte oss!

Idag har jag och min Käre Peter varit gifta i 10 år!!
Tänk att det blev så ändå.. Jag längtade ju så  länge efter en själsfrände att leva och verka tillsammans med. Jag skrev långa listor på de egenskaper han skulle ha.. som att vara musiker, vegetarian, vara kärleksfull, se bra ut i alla fall i mina ögon och passa mej perfekt...m.m. samt det viktigaste av allt.. Han skulle vilja leva på landet och ha en kursgård tillsammans med mig... och så väntade jag i flera år.. uthålligt och visst dök det upp en och annan potentiell man under denna tiden men ingen som stämde med det jag verkligen ville... och så en dag skedde det... Han knackade på min dörr och när jag sen flyttade lite närmare hans trakter så växte kärleken fram och vi blev tillsammans..

Vi gifte oss både på Öland och i Mundekulla!
Jag ville ha en vigselakt på Öland så då firade vi med släkten och några få nära vänner där. Sen bjöd vi in till en större fest i Mundekulla och även där hade vi en liten vigselakt med en fin vän som fick leda ceremonin...


På Ölands Alvar med brudbröd runtomkring

... och i Mundekulla

Två år efter att vi träffats föddes vårt första barn - Lilla Mundekulla Kursgård.
Lite senare fick vi ytterligare två barn en rödhårig kreativ pojke och en guldhårig lugn och stilla och matglad flicka.  Pojken = Stora röda receptionsbyggnaden där Kreativum ligger och Flickan = Villa Solhem Gul Retreatbyggnad med meditation och yoga samt restarurang - min ljushåriga soliga vackra flicka :) och härom året blev det ytterligare en litet ljushårigt guldlockigt barn med halmgult hår... som Peter huvudsakligen födde fram:)  "Lilla halmhuset"... Sen har vi även haft flera riktiga barn i Mundekulla både stora och små.. Min kära extradotter- vän och syster Camilla .. är en av dem.. Hon bodde hos oss under ca 3-4 år och blev som en dotter i huset... samt lilla ängeln Melissa på bilden och hennes systrar som också bodde hos oss i Mundekulla en tid.

Så "hold on tight to your dreams" 
Det är så magiskt hur livet ger oss det vi djupast längtar efter när vi verkligen fokuserar på det och inte ger upp utan håller ut... En dag är det där.. och jag känner många gånger att jag lever i Paradiset nu för det är så vackert här... Hade inte kunnat ana att livet skulle ge mig detta.. för det är ännu vackrare än jag kunnat tänka ut. Klart vi har haft utmaningar i relationen genom åren... det är ju genom dem växer och det som gör att relationen djupnar.. Idag har vi en mycket enklare mer självklar relation känner jag.

Jag är mycket tacksam över min fine kärleksfulle man
Jag brukar inte prata så mycket om honom här i Gudinnerummet då det är till för oss kvinnor men jag vill bara dela att jag har en mycket kärleksfull man som vill mitt bästa hela tiden och som bejakar mig i det jag vill i mitt liv. Det är en gåva att få dela resan i livet med någon.. både glädjeämnen och sorger... även om det inte alltid är enkelt med relationer... men det blir enklare för varje år... kärleken djupnar och blir mer sann och äkta. Men det är viktigt att även ge sig själv egen tid med så man inte kväver varandra...som denna dikt nedan av Kahlil Gibran säger så fint.. Vi fick förresten boken profeten i bröllopsgåva.

Sedan talade Almitra igen och sade, Och vad kan du säga oss om Äktenskapet, mästare? 

Ni föddes tillsammans och tillsammans skall ni alltid vara. Ni skall vara tillsammans när dödens vita vingar skingrar era dagar. Ja, ni skall vara tillsammans även i det tysta minnet av Gud. Men låt det finnas rymd i er samvaro, Och låt himlens vindar dansa mellan er. 

Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja; Låt den hellre vara likt ett öppet hav mellan era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma stycke bröd. Sjung och dansa tillsammans och var glada. men låt var och en av er få vara ensam, Liksom strängarna på en luta är ensamma även när de vibrerar av samma musik. 

Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast Livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga. 

Ur 'Profeten' av Kahlil Gibran

KRAMAR till er Alla!

...och livet är gott med eller utan en nära partnerrelation... Livet är Alltid gott... bara olika och det är alltid precis som det ska vara... men den som längtar efter en nära relation med en partner så är det bara att fokusera på det du djupast innerst inne vill ha... och ha tillit till att du är värd det... för det är du och när du vet det så kommer du drar det till dej.... KRAM Anne Solveig.

4 kommentarer:

 1. Grattis till 10 år som gifta... och med er myllrande "barnaskara". Din ord värmer mitt hjärta. Och lite roligt att Alexander och jag firar 10 år som gifta den 9 juli... Vi gifte oss dock snabbt och i hemlighet... och överraskade vår barnaskara... (vi slog till efter 100 dagars bekantskap, ungefär...)
  Stor kram till dej och Peter <3

  SvaraRadera
 2. Tack Charlotte.. vad roligt att höra att Alexander och du varit gifta i 10 år snart också! Grattis till er som är så fina tillsammans och verkar ha en så härlig relation! KRAM Anne

  SvaraRadera
 3. Grattis, Anne, och vilken härlig berättelse med så vackra bilder som du delade med dig av här!

  En underbar sommar önskar jag dig och din man!

  Kram/Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmt Tack Anna-Karin!!
   Jag önskar dig en härlig sommar med... Stor Kram Anne!

   Radera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig