fredag 22 juni 2012

Simplicity - I Love you!


HA EN UNDERBAR MIDSOMMARHELG ALLA FINA GUDINNOR!
Kände det var dags att flytta ut Gudinnerummet på sommarängen så jag tog de här bilderna ovan själv på Midsommaraftons eftermiddag....Hem till Moder Jord

De senaste veckorna har jag börjat dagen så Gudinneligt sköööönt... Jag har sovit i den lilla höladan på backen och jag sover sååå gott där... Lugnt stilla ingen el och enkelt. Sen vaknar jag av solen för jag har inga rullgardiner men det känns fint att vakna så. Sitter en längre stund i sängen och mediterar och fokuserar och njuter. Sen är det dags att gå upp och tvätta sig ett gammalt handfat med en vacker kanna. Känns så friskt att blaska på kallat vatten i ansiktet.. och sen morgonens höjdpunkt... jag sätter jag mig i solen på den solvarma trappan och njuuuuter.. ser ut över ängen och ner på Mundekulla. 

Sen är det dags för ett yogapass
....i gräset och efter det är jag hungrig och äter lite frukt... så enkelt med frukt och så gott... Sen brukar jag sitta en stund och läsa i en andlig bok som jag har... det ger mig ofta mycket inspiration inför dagen. Några gånger har det även kommit en sång till mig som jag då spelat in och sparat i min mobil. (vilken är den enda modernitet jag har här men den uppskattar jag mycket då jag kan fota med den och spela in musik, filma m.m.)

Den här fina dikten fann jag i min bok...

I am the place where God Shines through

She and I are one not two

She needs me where and as I am

I need not doubt nor fear nor plan

If I'll but be relaxed and free
She'll work her plan of love through me

(skriven av en kvinna som heter Mary)


Sen känner jag mig så Gudinneligt mjuk och fri...
Framåt 10-tiden är jag redo att gå ner till Mundekulla och då går jag barfota ner på ängen och till hästarna som är mina kompisar på denna äng... och ger dem vatten. Sen är jag redo för dagen och känner mig fri och såååå bra...och så skön i hela kroppen och nära Moder Jord.


Min fina kompis Nobless

Frukt är Simplicity
Jag har de senaste veckorna verkligen insett vilken skillnad det blir när jag lever på det här sättet... och hur gott jag sover. Blir så lätt och mjuk i hela kroppen och klar i tanken och får mycket energi och känner mig mer positiv... Ja i alla fall passar det mig jättebra just nu att äta så.. och speciellt på sommaren tror jag. Ju mer svenska frukt och bär som kommer så känns det ju fint att välja det... tex Jordgubbar har jag ätit mycket idag.


Jag Älskar kombinationen av enkelhet och att leva nära Moder Jord
.. men ändå kunna blogga, facebooka m.m. och ha kontakt med människor... De här veckorna som även varit så soliga och varma har gett mig insikt i hur mycket det ger och hur njutningsfullt det enkla och att leva nära naturen är...samt mersmak att leva ännu mer så här och äta mer frukt... Tänk så enkelt det är med en fruktmåltid... Bara att ta en melon t.ex och sätta sig i ute i solen i gräset och äta ur den naturliga skålen och sedan skänka tillbaka skalet till Moder Jord.

Vad tänker du om enkelhet ..att leva nära naturen m.m. eller vad väcker detta i dej... Skriv gärna dina tankar i en kommentar... 

Ha en fin Midsommar helg Kära Gudinnor... 


Anne Solveig

2 kommentarer:

 1. Fint att läsa om din sköna morgon, blir inspirerad att försöka göra något liknande men då måste jag åka iväg på egen semester från familjen tror jag.
  Du har lagt upp så fina foton i detta inlägg(ja, och tidigare inlägg också) så jag blev nyfiken när du skrev att du fotograferar med mobilen. Blir nyfiken på om du tagit fotona i detta inlägg med mobilen och isåfall undrar jag om du vill berätta vilken modell du har?
  Jag är på jakt efter en mindre kamera eller mobil med kamera i, har tröttnat lite på att släpa runt på en tung systemkamera.

  SvaraRadera
 2. Hej Frida.. kul att du blir inspirerad.. gör det vet ja...några egna dagar är så viktigt ...sen kan du ju även bjuda in hela familjen på en minisemester.. tält går ju utmärkt med. Det är så skönt att mötas i enkelheten.. och det är ju billigt med.
  Bilderna överst är tagna med min Nikon systemkamera samt även melonen.. Men övriga bilder är tagna med min Iphone som helt plötsligt börjar ta riktigt fina bilder:) förut tyckte jag inte den gjorde det men i ett visst ljus tycker jag nu att den tar jättebra bilder. Ja gillar faktiskt Iphonen mycket... tycker den är enkel och fungerar bra. KRAM
  (Ps men förut hade jag en Sony Ericsson mobil...väldigt enkel men den tog superfina bilder) så det finns säkert mobiler som tar mycket bättre bilder än Iphonen.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig