söndag 10 juni 2012

Så förunderligt vi leds dit vi ska!

Vi körde över vackra Skirö
I helgen har vi varit och firat en vän som fyllde 50 år. På hemvägen kom vi på att vi ju var i närheten av två andra fina vänner som ganska nyss flyttat från Stockholm och ner till Småland så jag ringde och vi var varmt välkomna. - Men passa på att köra över Skirö, sa de och då gjorde vi det. Det var en förunderligt vacker liten väg som slingrade sig fram mellan ängar, lövskogar, ekhagar, sjöar och med mycket kullar och fina små hus och trädgårdar.

Lilla Fruntimret
När vi kom till Skirö såg vi en skylt som ledde in på en mindre väg "Frenillas bod" stod det på skylten.  Peter som är lite spontan svängde in där. Plötsligt såg vi en ny skylt där det stod "Lilla fruntimret" Det lät bekant och det stod Öppet! så vi svängde in på gårdsplanen till ett vitt hus som låg förunderligt vackert, högt upp med utsikt över en den vackra sjön.

Gunilla Dahlberg
Vi hittade en dörr som verkade leda till en atelje och knackade på där... och mycket riktigt - Vi hade hamnat hemma hos Gunilla Dahlerg som gör de underbara och humoristiska korten och böckerna om "Lilla fruntimret" Gunilla välkomnade oss varmt. Hon visade sig vara en härlig, levande, godhjärtad, glad och generös person... och vi fick titta in både i hennes atelje och butik.

Gunilla gav mig en massa tips!
Jag är ju på väg att öppna vår nya butik i Mundekulla! Min plan har varit att skapa fler konstkort av mina målningar men även trycka upp små affischer och andra produkter och sälja där. Det som var så speciellt med att vi hamnade hos Gunilla var ju att dels gav hon mig ännu ner inspiration till detta då hon även har tryckt upp affischer, handdukar, servetter, koppar m.m. med sina motiv... Samt att hon så frikostigt delade med sig adresser till mig om var hon hade tryckt upp dessa saker. Det tycker jag var så generöst och det kändes som att en ängel hade guidat oss in just till Gunilla för att jag skulle få inspiration och även tips om bra tryckerier.
Vi vägleds dit vi ska

Ja visst är det väl förunderligt hur vi vägleds dit vi ska... och Peter är så bra på att lyssna och känna in, och så många gånger hamnar vi så rätt och möter det rätta personerna när vi är ute och reser. 

Här kan du läsa mer om Gunilla och se hennes roliga bilder och texter! http://www.lillafruntimret.se/

Ha en underbar vecka.. och Massor av Kärlek till dej...
Kram Anne Solveig

Målning av Gunilla Dahlberg
2 kommentarer:

  1. Härligt!! Tack! Helt underbara bilder... vilken energi... nu försvann mitt sötsug, alla dessa bilder mättar!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Härligt Ingrid! Kul att du gillade bilderna... ja vi behöver se på oss själva och livet med humor och det är Gunilla bra på. KRAM

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig