söndag 18 mars 2012

Sunday Spirit Inspiration - Ett tack till Tacksamheten

10 minuter om dagen till ett Underbart Liv!
Jag har startat en grupp med fokus på att ge minst10 minuter om dagen till att fokusera på det vi uppskattar, njuter av, älskar och är tacksamma för i våra liv. (detta ska vi göra nu under 14 dagar) De som vill får även gärna ge mer tid eller fokusera på tacksamhet på andra sätt.. tex sjunga, skriva dansa sin tacksamhet eller dela den med andra... Det var 50 kvinnor som nappade när jag skrev en inbjudan i Gudinnerummet i fb och bjöd in till en hemlig grupp med detta fokus! (eftersom jag ville att den skulle vara samlad)  Genom att dela våra upplevelser så inspirerar vi även varandra mycket i detta och håller enklare fokus. Jag är så tacksam att jag funnit en rutin som jag gladeligen oftast gör fler ggr om dagen bara för att jag njuter av den. Jag börjar inse hur mycket det kan ge att fokusera på tacksamhet och på det som redan är gott i mitt liv.

Viktigt att känna det vi känner
Att fokusera på tacksamhet betyder inte att vi alltid ska vara glada och inte får känna ledsamhet. Tvärtom så tycker jag det är så viktigt att låta våra känslor få finnas och komma till uttryck.. det är alltid helande. En del av oss som är med har varit sjuka men mitt i allt det ändå funnit mycket de varit tacksamma för... några av oss har mist en närstående eller vän och självklart väcker det en djup sorg och andra känslor som är så viktigt att få känna, men mitt i allt detta är det också fint att kunna fokusera på det vi är tacksamma för ... vad denna person har gett oss.. vad vi kan lära m.m. Ja när vi kan vara tacksamma för de utmaningar och svårigheter vi alla möter i livet.. då har vi kommit en bra bit på väg... Då har vi verkligen insett att allt detta hjälpte oss att vakna lite mer, gjorde oss mer förstående och ödmjuka, fick oss att växa.. och kanske är det den största gåvan vi kan ta emot av livet.

När vi fokuserar på det goda bjuder vi in mer av det!
Ja det kan ju faktiskt fylla en funktion att få gnälla av sig lite emellanåt... men ibland hamnar vi i trista cirklar och fortsätter att gnälla om samma sak utan att göra något åt det och då fyller det ju ingen funktion - tvärtom förstör det både för oss själva och vår omgivning. Det gör att vår värld blir mörkt och vi inte kan se ljuset..som om vi drog ner rullgardinen sen solig dag...... det är detta vi kan släppa när vi bjuder in tacksamheten.
Vi kan ju hela tiden välja hur vi vill uppleva det som sker oss i livet... Om vi hela tiden är missnöjda och fokuserar på det vi inte gillar... då är ju chansen mycket stor att vi missar allt det goda och vackra som redan finns där... När vi tvärtom börjar fokusera på det som redan är gott då välkomnar vi och bjuder in mer av det goda....och då är det stor chans att det där vi inte gillade försvinner av sig självt eller lägger vi inte ens märke till det. Det betyder ju inte att vi inte ska förändra det vi verkligen vill förändra... men genom att vara tacksamma över det goda vi har så blir vi mer lugna och balanserade och kan därmed enklare göra det förändringar som är viktiga för oss.

Tacksamhet - en meditation
Att fokusera på det vi är tacksamma är som en slags meditation.. när vi hamnar i det där sköna tillståndet av förnöjsamhet, glädje, djup tillfredsställelse... då är vi ju i vårt sanna jag.. då vilar vi i ett varande bortom våra tankar. För det handlar ju inte om att rabbla upp det vi är tacksamma för från vårt huvud....utan det handlar om att känna den där fina känslan som tacksamheten väcker... kanske kärlek till en närstående... glädje över en fin upplevelse... frid och harmoni kanske från en naturupplevelse...djup inre tillfredställelse för att vi gjorde något vi verkligen ville...

När det gäller Tacksamhetsgruppen har vi ju nu redan hållit på i 6 dagar så tyvärr kan man inte gå med där just nu.. .men de som ändå vill hänga på och fokusera 10 minuter om dagen är så varmt välkomna att skriva sina tankar i Gudinnerummet i fb....där vi alla är med och också kan dela.


Tacksamhet till livet självt..
Vem kan uttrycka det vackrare än dess två kvinnor.. tycker de är underbara båda två.. och Mercedes Sosa sjunger med en sån innerlighet och djup och Joan Baez är bara så underbar och har en fantastiskt röst.   Lyssna... Samt ta gärna 10 minuter idag och sätt dig ner och fokusera på Allt du är tacksam för i ditt liv... Tacksamheten gör att det goda växer! Nu har jag provat och vet att det fungerar och jag tänker fortsätta med detta.

Ha en Underbar dag kära Gudinna! Kram Anne Solveig

2 kommentarer:

 1. Tack finfina Anne för dina ringar på vårt härliga, djupa, förunderliga kärlekshav!

  Jag börjar verkligen tro på "det där" med attraktionens kraft ... - kan livet få vara så här härligt just nu ...

  Att kunna känna tacksamhet är verkligen något att känna tacksamhet över! Och det fina är att övning ger färdighet!!
  kram!

  SvaraRadera
 2. Tack Anita.. ja visst är det underbart att som du säger: övning ger färdighet. Jag blir så glad när du säger... kan livet få vara så här härligt... Känns så fint att även fortsätta systergemenskapen i Tacksamhetens hav med fler Gudinnor. Kram

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig