onsdag 7 mars 2012

Jag väljer att leva kvar lite i Retreaten!

Mitt Nya Liv efter Retreaten.
Efter att ha varit 14 dagar i mycket tystnad och haft mycket tid att lyssna till mitt inre genom meditationer och egen tid så känner jag att det skett en djupare förändring i mig och jag har fått perspektiv på mitt liv. Jag känner att det Äntligen är dags att leva det liv jag vill leva.

Mer samlad och fokuserad 
Det kändes enkelt att släppa mail, facebook, mobil och även bloggen en tid... och jag märkte att det gjorde mig mer samlad, lugn, fokuserad och närvarande i nuet och i stunden och njuta av den. Jag inser mer tydligt nu från min egen erfarenhet att det är splittrande att hela tiden vara i kontakt med andra och världen genom mail, sms, fb m.m. Det ger inte en verklig möjlighet att verka djupt inifrån vårt eget varande. Det känns viktigt för mig nu att stänga ner lite mer så Gudinnan kan viska till mig vad som är viktigast att ge energi till och så att jag kan ge uttryck för mina resurser helt och fullt med fokus och närvaro..

Inget är så viktigt som vi tror
...och när jag i efterhand läste igenom mina mail och en massa förfrågningar så var det så enkelt att bara trycka bort dem.. jag behöver inte visa intresse för allt jag behöver inte engagera mig i allt.. Jag har en egen uppgift att engagera mig i och ge ut och DET vill jag ge energi till nu. Så de mesta mailen klickades bort förutom de som ville ta del av mina kurser och sånt som jag självklart ville ge svar till. Jag inser att det räcker vara vän med dem jag har något gemensamt med...dem som ger mig något fint... Jag känner en djupare trygghet och och tillit till mig själv ...  Det känns befriande!

Jag vet min uppgift
Det känns som att Gudinneretreater... att mötas på djupet och vila med varandra och att ha fokus på det feminina andliga...är något som passar mig perfekt och som jag verkligen njuter av... Jag känner att jag kunde vara fullt ut i mig och att mina resurser kunde komma till fullt uttryck under denna retreat... Att dela med mig tankar med fullkomlig närvaro från mitt inre var en så fin upplevelse som retreaten och dess stillhet gav mig möjlighet till... Att sjunga med närvaro från mitt inre kändes också nytt, enkelt och så fint att .. och de vägleda meditationerna som jag delade med mig blev ännu mer starka och djupa när jag lyssnade till mitt inres vägledning och lät den guida mig.

Jag säger som Anita sa:
- Det här var det bästa jag gett mig själv! En längre period av egen tid till eftertanke och insikt...distans från världen.. perspektiv på mitt liv....vägledda meditationer där jag lyssnade till min inre Gudinna....inspiration från andra Gudinnor samt mycket värdefullt stöd i kvinnocirkeln gjorde en stor skillnad. Jag fick även möta en del av de smärtor jag burit med mig från barndomen... de fick komma upp till ytan och helas och bakom dem kunde nu den starka kärleksfulla flickan och kvinnan stiga fram i en nyfunnen kraft .

Känner mitt eget värde starkare
Genom att finna mitt eget djupaste värde och inse att nu är det dags att ge av det jag är här för att ge.. dags att sprida mitt ljus... så växte en helt ny beslutsamhet fram i mitt inre... Jag fick en djupare insikt i hur mycket jag har gett till att bygga upp verksamheten i Mundekulla och att det är dags att att nu få njuta av kakan och använda platsen till det jag vill och kunna ge tid till att uttrycka min kreativitet. Jag kunde ännu mer tydligt se att genom detta så kommer jag även kunna ge mest till Mundekulla och till andra. Min käre make bejakade dessutom alla tankar så det känns som ett mirakel sker... visst kommer jag att även finnas till hands för Mundekulla... men mer inom tydligt begränsande områden och Peter har nu även en ny medhjälpare...så det känns så befriande och fint...

Jag vill leva lugnare
Det har varit så skönt att befinna sig i ett lugn under den här tiden... att känns mig samlad.. att njuta av naturen, maten, blommorna, ljusen, stillheten och stunden i nuet och fokusera på en sak i sänder.. det tar jag med mig också. Jag ska inleda varje dag med att gå ner i Villa Solhem och den underbart vackra Solsalen som jag älskar och där göra lite Gudinneyoga och meditera... sedan ska jag vara i tystnad med mig själv och skapa under en stor del av dagen så min kreativitet kan flöda fram ur Gudinnans källsprång... på eftermiddagen ska jag liksom på retreaten bryta den tystnaden och kunna samtala med Peter och andra och på kvällen kanske titta in i blogg och fb ibland men inte varje dag...

Så mycket jag äntligen ska få gjort..
...så mycket kreativa projekt som vill ut... Konstkort, målningar, affischer, Gudinne-CD, Gudinnebok, Vägledd Gudinnemeditation, Gudinnekort, Gudinnekläder...ja det finns hur mycket som helst att skapa nu när jag har tid.... och så ska det bli fler Gudinneretreater ... de ska hjälpa mig att vara kvar på rätt spår och i dem ska jag njuta av kvinnliga gemenskap och inspirera och inspireras och närma mig ännu mer Gudinna inom mig.. lära mig mer om Gudinnans historia och hur jag kan leva ännu mer nära Moder Jord...


En del av mig är kvar i Retreat!
Det kändes så fint att vara i lugnet att fokusera på det som är viktigast och inte hänga med i allt som sker i världen och i fb... Jag vill vara kvar i detta och jag vet att jag kan ge mest av just mina gåvor när jag lever från en inre djupare närvaro... lyssnar till mig själv och ger på det mest meningsfulla sätt jag kan tänka mig.Jag ska snarast planera kommande Gudinneretreater och troligen blir det en i sommar. 
Stor kram Alla Gudinnor! Mitt varmaste tack till Alla som delat denna inre resa med mig... Alla ni fina som medverkade, Ninna Kallin, Eva Cederblad, Nina Granbom, Mona Malmros, Akasha Skalderman och Alla ni fina som kom. Tillsammans skapade vi en trygg och varm systergemenskap... varmt tack!

8 kommentarer:

 1. Jag ler med strålande värme inom mig när jag läser och förstår vad väl du nu börjat ta hand om DIG! Det inspirerar mig!

  Jag glädjs också åt dina beslut att låta din fina kreativitet få springa fram med våren. På alla sätt - målning, sång, vägledd meditationer mm.

  Du vet att jag är en av dem som längtar efter din nästa Cd - din innerliga sångröst berör mig i mitt djupaste själsliga rum och dina vackra texter rengör och helar, så att jag vill leva vidare och göra gott för mig själv och andra!
  Det var ljuvligt att se och höra dig sjunga dina sånger på retreaten - jag tror att då är du närmast ditt inre och verkligen i kontakt med din inre gudinna!

  Tack fina Anne!

  SvaraRadera
 2. Tack finaste Anita... härligt att du gläds med mig.. och underbart att ta del av dina jättefina tankar om min sång och musik.. det värmer så mycket och inspirerar mig djupt och ger mig ännu mer inspiration att verkligen sjunga in lite sånger nu...

  Ja kanske har du rätt att sången är det uttryck där hon kan komma fram som mest.. det kändes mycket fint att höra... Varmt varmt tack. KRAM

  SvaraRadera
 3. Kära Anne!

  Det låter helt underbart att du hittat in till din inre kärna av frid och kreativitet, där du känner att du mår bra.
  Precis som du beskriver behöver jag också (de flesta, skulle jag tro) "logga ut" ibland från allt och alla och bara vara med mig själv. Därför ska jag ha mitt eget retreat hemma under 14 dagar framöver. Iden är sprungen ur det jag läst och det du beskrivit om dina erfarenheter av ditt/erat retreat på Mundekulla.
  Tack för det!

  Stor kram/ Carina

  SvaraRadera
 4. Vad fint att höra Carina.. tack att du berättar... det låter ju underbart att du ger dig en 14 dagars retreat hemma...du kommer säkert komma ut som en ny Gudinna.. ha det underbart och jättekul att jag/vi kunde inspirera dej i det. Kram Anne

  SvaraRadera
 5. Hej Anne

  det låter alldeles helt underbart! Kommer inte på något mer att skriva mer än svallvågor inifrån och ut, du inspirerar!

  Stor kram

  Erika

  SvaraRadera
 6. Varmt tack Erika! det du säger räcker gott.. jag är så glada att du tittade in och tog del av min upplevelse.. Stor Kram

  SvaraRadera
 7. Det var fint att läsa, Anne. Att verkligen känna in vad man ska göra av sin tid är viktigt. Vilken kraft att vara i nuet! Något retreaten lärde mig, och vilken kretivitet som kommer då!! Häärligt med fler retreater.

  SvaraRadera
 8. Så fint att höra Monica och vad kul att du tittar in här. Vad härligt att det kom mera kreativitet. varm kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig