lördag 24 mars 2012

Sunday Spirit Inspiration - Att Vara Närvarande i Kärlek!


Deeper and deeper into Love..
I go deeper and deeper on my journey into Love. Just nu när jag sitter här och skriver känns det som att livet är magiskt.. jag har burit med mig en känsla av djup tacksamhet under dagen och det är underbart att upptäcka hur vi verkligen får svar när vi ber. Jag har efter min Gudinneretreat som var så ljuvligt berikande känt en slags tomhet eller saknad... och inte vetat riktigt vad jag längtat efter eller hur jag ska gå vidare... Det har fört mig djupare så som de flesta såna stunder kan göra när vi är vakna och lyssnar till dem. Jag har bett om vägledning att finna ännu mer frid och att kunna leva med en större medvetenhet om det ljus, den frid och kärlek som vi alla bär djupt inom oss.

När vi ber får vi svar!
Jag har rest iväg till Kalmar några dagar.. tror vi behöver komma ur de trygga vanliga cirklarna och ge oss ut i livet för att få nya perspektiv... Det kändes härligt att susa iväg med bilen en vacker vårdag och möta flera nära och fina väninnor och dela tankar med...Jag brukar få låna min väninna Tinas fina mysiga lägenhet med utsikt över Kalmarsund så där jag landade jag efter ett inspirerande möte om Kvinnofestivalen med Tina och Emma.

Nyckeln till frihet
Jag har inte sett på film på länge och jag brukar lägga mig tidigt men denna kväll kände jag att jag skulle se "Nyckeln till Frihet" Det var en stark film med ett djupt vackert budskap... För mig var budskapet att inte ge upp utan ha kvar vårt hopp ... Mannen i filmen som blivit oskyldigt dömd och hamnat i fängelse grävde under 20 års tid en tunnel ut i friheten... När jag sett färdigt filmen kände jag att ....Jaaaa... det hoppet borde vi med bära med oss under vår resa i livet... då vi ju alla har vårt inre fängelse att bryta oss ur... vi skulle liksom mannen i filmen varje dag ge tid och energi till att gräva den där tunneln som en dag leder oss till frihet...inre frid... sann lycka och kärlek... och det vi djupast längtar till. Ett annat budskap i filmen var när han sa att när jag väl kommer ut då tänker jag leva på en solig och vacker plats vid havet utan minnen.. leva  här och nu i stunden...

En kort stund varje dag leder ut till friheten
När jag sedan skulle lägga mig hade Gudinnan dessurom placerat två helt underbara böcker på Tinas sängbord... ja säkert hade Tina hjälpt till att få dit dem... men för mig var de precis rätt just nu. Den ena var "En enkel förändring" av Candice O'Denver... som jag känner till sen tidigare och tycker har ett mycket inspirerande budskap. Det kändes mycket rätt att nu ta del lite djupare av hennes tankar. Boken handlar om att varje dag ge oss flera stunder där vi vilar i medvetenheten.. vilar i varandet .. om och om igen.. korta stunder till det slutligen blir en vana och vi kan befinna oss mer och mer i detta tillstånd... Det är för mig ett sätt att varje dag gräva den den där tunneln.

Zen och konsten att älska
Den andra boken var "Zen och konsten att älska" av Brenda Shoshanna. En underbar bok om att samla ihop vår uppmärksamhet och hitta tillbaka till kärleken och se varje relation och varje stund som ny i varje ögonblick. Inte låta våra tankar och synpunkter komma emellan våra relationer.. utan vara närvarande. Jag har tidigare inte varit så intresserad av Zen men Brendas beskrivning av denna väg och vad den kan ge var mycket inspirerande.

Att leva närvarande i Kärlek
Kanske inspireras jag lite extra av dessa böcker då båda är skrivna av kvinnor och betonar kärleken... och enheten med allt..  Att leva närvarande i kärlek.... det inspirerar mig just nu mycket... Hur kan vi skapa det då.. Ja genom korta stunder av närvaro i stunden... vila i medvetenhetens rymd utan tankar...vila i varandet... samt även det som jag praktiserat en tid nu och som gett mig mycket... Att känna tacksamhet och njuta av allt vi redan har....inte låta våra synpunkter förstöra de vackra och kärleksfulla stunder som livet hela tiden erbjuder oss.

Ha en Underbar Helg Kära Gudinnor!! Kram Anne Solveig2 kommentarer:

 1. Älskade Gudinna Anne Solveig och Alla älskade Gudinnor.

  Jag är inte mitt namn och inte min kropp....jag är oändlig Kärlek som just nu upplever "Allt som finns" genom just
  den här kroppen.

  Så här upplever jag det just idag:

  Oändlig Kärlek är allt som finns, allt annat är en illusion.

  En gång visste vi alla att vi var Ett och samma i Kärlek, "Allt som finns".

  "Allt som finns" (den oändliga kärleksenergin) skapade skapelsen för att kunna uppleva sig själv som "Allt som finns".

  Skapalesen var ett paradis med varmt klimat, oändligt vacker natur, rena friska saltfria sjöar och hav, alla hade tillgång till friskt vatten och frisk luft. Djur och människor levde i Kärlek och kunde kommunicera med varandra genom telepati.
  Djur och människor levde på frukt, grönt, nötter och frön. Alla kunde skapa och skapade allt i kärlek.

  Denna Enhet kallar jag för "havet" i berättelsen nedan.

  Det det blev en krusning på havet som blev till en separerad vattendroppe.

  Denna vattendroppe bestämde sig för att klara sig utan havet.
  Den glömde vem den var och trodde att den var separerad från havet och alla de
  andra vattendropparna.

  Vattendropparna glömde bort att de var oändlig medvetenhet. De glömde bort att de redan visste allt.

  I detta tillstånd blev allt tungt och jobbigt. Vattendropparna jobbade
  mot varandra i dualitetens värld. Havet blev mycket oroligt. Alla vattendropparna var rädda.

  "Paradiset försvann. Alla krigade mot alla och allt.
  Det blev kallt och vi fick årstider. Vi kunde inte längre klara oss själva utan fick köpa värme, vatten och mat. Många blev giriga och såg möjligheten att tjäna pengar på att sälja sådant som tidigare fanns naturligt till för alla. Människor skadade varandra och djuren. Djur började äta varandra och blev rädda för människan. Människor började äta djuren.
  Seperationsångesten blev större och större. Vi kunde inte längre klara oss själva utan hamnade i ett ekorrhjul med pengar och materialism. Vi var inte längre fria".

  Ibland stannade vattendroppen upp i tystnad, stillhet och kände kontakten med havet....Kärleken, oändligheten, evigheten och alla möjligheternas hav.
  Vattendroppen kände lycksalighet och frid, en känsla som var
  bekant. Minnet av havet blev starkare och starkare.

  Tillsammans med andra vattendroppar kom minnet tillbaka med större kraft och
  starka Kärleks energier började sprida sig som ringar på vattnet.

  Tillsammans i Kärlek blev vattendropparna återigen en krusning på havet.

  Krusningen stillade sig och kvar fanns bara fridfullheten i oändlig Kärlek, evighet med oändliga möjligheter.

  Kärlek till Er Alla från Inger M

  SvaraRadera
 2. Tack fina Inger!!.. för dina tankar som så fint knyter an till dagens inlägg. Ja djupt inom oss bär vi alla på ett minne av hur det egentligen kan vara att leva i sanning och kärlek och vi är på väg att vakna mer och mer till den medvetenheten... var och en av oss är på väg hem igen .. hem till enhet, ljus, frid och kärlek... Därmed är Allt väl... Tack för din fina beskrivning som så vackert illustrerar detta..varmt kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig