tisdag 17 juli 2012

Gudinnans Dag - "Gudinnedagen" 22 juli


Skapa en Gudinnedag!
En idé flög in i huvudet och landade i hjärtat… den viskade ”Skapa en Gudinnedag…  en Gudinnans Dag.. . den 22 juli är bra”. Egot protesterade meddetsamma… men inte ska väl du …  vem är du att göra det… det borde ju vara mer genomtänkt…. det finns ju säkert redan en massa dagar att fira Gudinnan på… och det ska väl vara en speciell person som i sådana fall skapar en Gudinne-dag…  Men idén var kvar i hjärtat och spred ljus där och verkade ha stannat och sjunkit djupare… 

GUDINNANS DAG 22 JULI
Så nu bjuder jag in dig som vill och tycker det är en fin idé med ”Gudinnans dag” att fira den 22 juli i år… och vem vet...kanske leder det till att vi som vill fortsätter att fira Gudinnans dag varje år…Visst skulle det vara fint med en Gudinnedag... men det lämnar jag i hennes händer och Surrender….

Såhär tänker jag mig Gudinnans dag... men Alla kan fira på sitt unika sätt som passar dem.

Vi firar vår inre Gudinna
Välkommen att vara med på ditt sätt där du befinner dig. Gudinnas dag är en dag när vi firar vår inre Gudinna och Gudinnan som funnits med oss i olika former genom historien och som har en mängd olika namn. Denna dag kan alla kvinnor påminna sig lite extra om och fira att de är Gudinnor … tex genom en ceremoni tillägnad sin inre Gudinna eller genom att ge sig själv en riktigt fin dag…  kanske ge sig själv blommor, njutning, kärlek  en fin upplevelse m.m. 


Vi firar Den Stora Gudinnan!
Denna dag firar vi även och ger vår tacksamhet till Moders-Gudinnan … Den Stora Universella Gudinna som har många namn och många former och som omsluter oss så kärleksfullt och alltid finns med oss och i vars famn vi kan vila tryggt.... samt vi firar alla de andra aspekter av Gudinnan som vi inspireras av och kan spegla oss i just nu.


Bjud in till Kvinnogemenskap
Den som vill kan även gärna bjuda in till en Kvinno-Gudinnecirkel eller annan Kvinnogemenskap där ni gemensamt firar er inre Gudinna … samt stärker varandra i att lyfta fram henne mer i ert liv och leva ännu mer från ert inres sanna essens… kanske skapar ni även en vacker ceremoni till Moders-Gudinnans eller andra Gudinnors ära…  Sjunger till henne… dansar…. m.m.

Du gör precis det som känns fint för dig 
... helt enkelt .. . och det kan ta en liten stund eller hela dagen… och skulle du vilja så kanske vi fortsätta att fira denna dag den 22 juli (vackert datum tycker jag)  som Gudinnans dag… eller skapar ni era egna Gudinnedagar. Att ha en Gudinnedag är ett sätt att påminna oss lite mer om Gudinnan inom oss och gemensamt lyfta fram i ljuset det feminina andliga och Gudinnan genom historien och inte minst att fira oss själva för de Underbara Gudinnor vi är.

Jag kommer själv att avsluta en 4-dagars Gudinneretreat den 22 juli tillsammans med flera andra fina Kvinnor- Gudinnor... så därmed passade det lite speciellt fint.


Berätta gärna att du är med... och om du vill kan du dela vad du tänker göra eller vilka idéer du har om hur vi kan fira en Gudinnedag… så kan vi andra få inspiration...

VÄLKOMMEN ! Varm Hälsning Anne Solveig

Ps..  Fick just veta att 22 juli är ju årsdagen av det tragiska som hände i Norge ... Men det är säkert en speciell mening med att det var just denna dag som kom till mig....för som Anita skriver så fint... 

"HELA Norge mötte detta med att kärleken skulle få vinna - SÅ, det blir en härlig kontrast och verkligen KÄRLEKEN, den KVINNLIGA energin måste stärkas och VINNA!!!"  Tack Anita

4 kommentarer:

 1. Åh ... först klack det till i mig - årsdagen av allt det hemska som hände i Norge ... men sen kände jag HELA Norge mötte detta med att kärleken skulle få vinna - SÅ Anne, det blir en härlig kontrast och verkligen KÄRLEKEN, den KVINNLIGA energin måste stärkas och VINNA!!! <3
  JAg vill vara med och ska försöka där jag befinner mig för den dagen (hos yngsta sonen och med flyttbestyr), jag ska vara kvinnlig i tanke/ord/gärningar - jag tar en enrgiplats i er avslutande cirkel ... ;)

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Åhh Anita.. tack att du berättar ..jag visste/tänkte inte på det.. men det kändes bara så starkt att det skulle vara den 22 juli... ja låt oss vända allt mörker till ljus...och du säger det sååå fint... Anita.. kan inte säga det bättre och du är självklart med oss i hjärtat under hela retreaten och har en speciell plats i cirkeln den 22 juli.. VARM KRAM Anne

  SvaraRadera
 3. Tack, underbart fina Anne, tänkte att du kanske inte hade tänkt på det ... men jag förstår att det kändes starkt för dig, för det blir perfekt att fira gudinnan dag/ kärleksenergin i oss, i allt, vördnandet av moder jord och hennes heliga kärlek tillbaka till oss och samtidigt hedra alla som har och kommer att kämpa för det!!
  Jag önskar er en fin retreat och klart jag är med er energimässigt - kram til dig och övriga deltagare

  SvaraRadera
 4. Tack Anita.. och vi hade en mycket fin retreat... KRAM

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig