söndag 15 juli 2012

Gudinnan - I en Ny tid!

En Ny tid - Gudinnans Tid är Här!
Tänk att vi lever i en tid när vi äntligen kan få Njuta av det Feminina andliga igen... En tid där vi i trygghet kan lyfta fram Gudinnan igen. Vi har väntat i tusentals år på att äntligen få låta Gudinnan komma fram igen .. både inom oss och i världen... Nu är tiden här.. Nu kan vi uttrycka våra tankar och känslor ... vi kan mötas i Kvinnocirklar, i Gudinnegemenskap m.m. för att stärka och inspirera varandra... Vi kan i trygghet lyfta fram vår vishet igen...

Urgamla Gudinnestatyetter kommer fram i ljuset
De finns ju över hela världen.. Gudinnan har funnits mycket längre tillbaka än den manliga Guden som ju bara varit den främsta Guden ca 4000- 5000 år tillbaka i tiden... innan dess fanns ju både Gudinnan och Gudarna men  Gudinnan hade en mycket framträdande roll och därmed även kvinnan....går vi längre tillbaka i tiden så verkar det funnits en period på kanske upp till 200.000 år eller till hisnande 800.000 år...tillbaka i tiden... som det främst var Gudinnan vi vördade... Genom utgrävningar har man funnit samhällen där Gudinnekulturen var mycket framträdande och där människor levde i fred med varandra under tusentals år...  När Gudinnan vördades och hade en framträdande roll då var även kvinna, livet och naturen helig.


Acheulian Goddess... från 232.000 - 800.000 år före Kristusfunnen 1981 på Golanhöjderna
 - "might be considered as the earliest manifestaiton of a work of art"

Venus from Willendorf .. ca 24.000 år före Kristus, funnen 1908 i Österrike


Vi är på väg att hitta tillbaka till Moder Jord 
... och det feminina andliga .. att lyfta fram Gudinnan.. lyssna till hjärtat m.m. Det är en mycket viktigt del av jordens helande... Att lyssna till och lita till vår inre Gudinna är precis lika viktigt.. Vi kvinnor har en djup kunskap och vishet om hur vi kan leva nära naturen ... ge kärlek till Moder Jord och värna om alla levande varelser... även ursprungsbefolkningar som indianer och samer m.m. har denna sanna kärleksfulla relation med Moder Jord... och vi behöver lyssna till dem med.. Därmed är det underbart med De tretton Grandmothers från den helt underbara boken "Grandmothers councels the world" som även kommer till Sverige nästa år.. (några kommer redan i år)Min Venus som en symbol för Moder Jord


Vi behöver en balans
Det maskulina eller vänsterhjärnan har tagit över både hos män och kvinnor... i hela vår kultur... därmed behöver vågen balanseras åt det andra hållet... för att vi så småningom ska koma till en sund jämvikt. Därmed känner jag att jag vill fokusera så mycket på det feminina... på att stärka kvinnor.. på Gudinnan m.m... det behövs mycket fokus där nu för att vågen ska börja tippa över åt rätt håll igen...Självklart finns det även en massa underbara män som också öppnar sina hjärtan för det feminina och värnar om Moder Jord och det är jag så tacksam för.

Gudinneretreat & Gudinnefestival
Jag tror det finns en djup längtan hos de flesta kvinnor vare sig de vet om det eller ej... att få kontakt med det feminina andliga... och att få hämta inspiration från Gudinnebilder - Moder Jord . När vi gör det så känner vi att vi fyller på något som vi har saknat.. När vi sitter där i kvinnogemenskapen i kvinnocirkeln så känner vi oss hemma igen.. vi känner oss trygga och vi känner att vi är helt och fullt okey som vi är!!! och när vi är på en retreat där Gudinnan och de feminina aspekterna av det Gudomliga har en framträdande plats.. då speglar detta något djupt inom oss.. vi känner att vi är värdefulla.. vi känner att Gudinnan finns ännu mer inom oss... och vi känner att det feminina andliga är värdefullt.

Varmt tack Alla underbara Syster-Gudinnor!
Slutligen vill jag passa på att tacka Alla er Underbara Kvinnor som är med i att lyfta fram Gudinnan och det feminina andliga... Alla ni som står upp i det nya och som bjuder in till Kvinnogemenskap och Kvinno- Gudinnecirklar och retreater och allt annat som kan stärka kvinnor... det betyder så mycket!!! Jag är så djupt tacksam för att ni finns här med mig på Jorden...och att vi kan bjuda in kvinnor till våra event och vi kan uttrycka fritt våra visa tankar och dela med oss av dem till andra.... och jag är lika tacksam till Alla er som kommer på dessa event... till alla er som har öppnat er för er inre Gudinna och gett er ut på en resa till att bli dem ni är helt och fullt.... Ni är värda alla uppskattning för det viktiga ni gör och det kommer sprida sig som ringar på vattnet... vidare ut i världen.

Kvinnocirklar är så viktiga.. tack alla ni som bjuder in till dem
Slutligen Kära Kvinnor - Gudinnor..
Låt oss komma samman i olika forum... Kvinnocirklar m.m. vi behöver varandra nu.. Moder Jord behöver oss.. Livet självt behöver oss och VI behöver oss som vi är ...respekterade och älskade av oss själva och varandra ... att växa, blomma, och njuta helt och fullt av det Gudinneliga liv som Gudinnan vill ge oss när vi är redo att välkomna det.

Käraste syster..Jag är såå tacksam för att just du finns och tittade in här idag..

DU är VÄRDEFULL.. DU är ÄLSKAD...DU är en GUDINNA!!

Söndagen den 22 juli - Gudinnans dag...
Jag tänker fira den dagen som Gudinnans dag...det kom till mig nu och kändes rätt... kanske du med vill fira Gudinnan då... tanken är att vi kan fira både oss själva, vår inre Gudinna men också Moder Jord och den "Stora Gudinnan"  Så var gärna  med och fira där du är på ditt sätt .. gör en egen liten egen ceremoni eller bjud in fler kvinnor och ha en fin stund tillsammans. Vi kommer avsluta vår Gudinneretreat i Mundekulla just den dagen med så det passar bra.

Varmaste Gudinnekram till just dej!
Anne Solveig!

2 kommentarer:

  1. Anne! Vad fint med en gudinnedag. Det du skriver är alltid så vackert och genomsyrat av en sann kärlek till moder jord. Det är så gott att veta att du och många andra finns där ute när livet känns jobbigt och ensamt. Många kramar Christel

    SvaraRadera
  2. Tack Christel.. så fint att höra och så fint att du tog dej tid att skriva det... ert gensvar betyder mycket för mig... och ger mig inspiration att dela mer. Varm Kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig