lördag 20 november 2010

Att engagera sig med glädje och kärlek!

Hur mycket ska man engagera sig?
Den senaste tiden har jag funderat en del på hur mycket jag vill/ska engagera mig i allt som sker i världen. Det kan ju bli hur mycket som helst.. Nu tänker jag på engagemang för goda projekt, som djur och natur t.ex som jag skrivit på namnlistor om och spridit vidare. Men märker samtidigt att ju mer jag sätter mig in allt detta ju mindre tid har jag till egna projekt och till Mundekulla.

Fortsätta fokusera på det jag är engagerad i
Därmed är min slutsats idag att jag ska fokusera mer på det jag redan är engagerad i... Kanske uttrycket "gräv där du står" kan passa in. Att driva Mundekulla Kursgård kräver ju jättemycket engagemang i sig och så även allt som sker här och egna kurser och kreativitet. Jag har på något sätt trott att jag borde samtidigt engagera mig i allt annat med. Men det fungerar ju inte riktigt.
Så just nu kändes det skönt att tänka att jag fokuserar på mina projekt främst och dyker det upp något mycket angeläget så kan jag ju skriva på en lista m.m. men inte känna att jag ska ta tag i varje liten sak för att "rädda världen".

Fokusera på det som ger mig glädje och energi
Jag tror att vi alla har något vi känner lite mer, där vi kan verka för det goda på ett sätt som ger oss glädje och energi. Det är detta som vi ska lägga vårt engagemang främst på tänker jag nu. Kanske är det vårt arbete... kanske en fritidssysslesättning... kanske en förening.. eller helt enkelt ett sätt att leva på .. att t.ex vara en person som sprider värme och kärlek eller att välja ekologiska och naturnära produkter.

Vi ger mest när vi ger i glädje och kärlek
Slutligen tror jag att det bästa vi kan ge är det vi ger i glädje och kärlek... inte det vi ger för att vi tycker att vi borde eller från dåligt samvete... utan det vi helhjärtat känner en glädje att ge vår tid och energi till.. Vad är det för dig? För mig handlar det nog om att hålla kurser och kvinnocirklar och stärka andra kvinnor... sjunga.. måla... skriva samt leva på ett sätt som är i harmoni med djur och natur. Tänk om det räcker... tänk om jag kan slappna av i det och känna att detta är min del och andra har andra delar... tänk om vi alla kan göra det... och tänk om världen rullar på ändå utan oss... lika bra... eller ännu bättre för att vi gör just bara det som är vår uppgift... och tänk om vi dessutom hinner med att njuta lite mer av livet då...


Vila och njuta av livet är viktigt med...

Dela gärna dina tankar
Kanske har du egna tankar om detta.. det vore roligt att höra då det är något jag funderat en del på den senaste tiden..,. Kram Anne

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Först vill jag tacka för förra inlägget, det var otroligt bra, uppmuntrande och inspirerande. Blev alldeles varm och hoppfull för mina kreationer!

  har uppdaterat min musiklista på myspace också, det är spännande att se vad som välkomnas och vad som mindre gillas!

  Ge med glädje & kärlek, så fint uttryckt... det är lätt att ge med skuldkänslor eller dåligt samvete, men det är så stort och givande att ge med hjärtats närvaro. :) har börjat engegera mig i orangutanger sedan jag såg projektet som du adopterade en liten orangutang i! de är så himla söta...

  Men man kan ju inte göra allt, alla har något de kan göra, och tillsammans blir det ju mycket och allt får varsin liten del av engegemang tror jag.


  Ha en fin helg!

  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra Ingrid, att inlägget inspirerade dej...känner att du har mycket att ge... kul att du satsar på musik.. för musik är så viktigt och berör oss ju på ett djupare plan... vad roligt att du engagerat dig med i orangutanger.. ja visst är de söta...och djuren är så viktiga. Läste att urinnevånarna såg oragutangerna som individer och kallade dem skogsfolket... Ja du har rätt tillsammans blir vårt engagemang mycket.. när alla gör sin del varken mer eller mindre.. då blir det bäst.. varm kram i ett grått novemberväder.. Anne

  SvaraRadera
 3. Vad fint du skriver, jag har så lätt att engagera mig i många saker men känner precis som du att jag nog skulle få mer harmoni i mitt liv om jag fokuserade på lite färre saker. Jag ska ta med mig det du skrev...Tack

  SvaraRadera
 4. Tack! ja det är nog viktigt att finna balansen... då blir det till det bästa för både oss själva och andra tror jag.. Anne

  SvaraRadera
 5. Tänk, Anne om du har rätt ... att du redan gör tillräkligt?! Jag tror faktiskt det, trots att jag inte känner dig personligen!!
  Dú vet väldsfredan startar ju i varje människas hjärta och det du skriver, sjunger, målar och bara på ditt sätt att vara och tänka, så ger det väldiga ringar på kärlekens världshav!!
  Det känner jag i alla fall är stort och får många att må så mycket bättre - och som sedan kan sprida det vidare i sin tur!
  Jag känner också att det är viktigt att göra gott för sina medmänniskor, men viktigt att samtidigt komma ihåg att måna om sig själv, så att man orkar fortsätta att ge av "glädje och kärlek"!! Fint!
  Fortsätt på din inslagna gyllene kärleksväg med allt du kan förmedla!!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 6. Tack Anita! Ja du har nog rätt.. jag gör nog tillräckligt min del... och så fint du stärker mej med att freden börjar i våra hjärtan..och med sång, musik och skrivande... ja så är det ju...och att ta hand om sig själv är så viktigt... Varm kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig