tisdag 11 november 2008

Starta din egen kvinnocirkel

Igår hade jag en kvinnocirkelträff här i Mundekulla med några härliga kvinnor från bygden. Det är något magiskt med att träffas bara kvinnor, lyssna till oss själva och dela tankar och erfarenheter. Jag känner mig alltid så upplyft efteråt och förundras över det. Tänk så kloka och insiktfulla alla kvinnor är och så mycket vi har gemensamt med varandra. I vår kvinnocirkel i Mundekulla börjar vi alltid med en skön avslappningsstund och det uppskattas mycket av alla. Jag brukar då även göra en vägledd meditation där var och en kan få insikter om sitt liv. Sedan har vi en samtalscirkel där vi delar med oss var vi befinner oss i livet just nu. efter det fikar vi och bubblar på om allt möjligt. Vi avslutar med en meditationsstund. Denna gång kändes meditationen verkligen djup och stilla för mig och jag tror det beror på att vi har byggt upp en trygg grupp att meditera tillsammans i. Vi blev också sittandes en lång stund i mörkret med de tända ljusen och delade med oss tankar.. vad vi pratade om .. ja det stannar i cirkeln för det är en viktig ingrediens i cirkeln att de djupare tankar vi delar stannar där.

Jag vill inspirera alla kvinnor till att starta en egen kvinnocirkel där de kan slappna av och dela med sig djupare erfarenheter, ge varandra stöd samt uppleva en trygg och inspirerande gemenskap. Idag fick jag ett samtal från en väninna som gärna ville starta en kvinnocirkel med men inte riktigt haft tillit till att hon skulle kunna hålla i det och bjuda in andra. Jag peppade henne att göra det ändå för en kvinncoirkel är ju lite annorlunda än en kurs och alla kan hjälpas åt och ta ansvar med. Ja det finns många olika sätt att skapa en kvinnocirkel på och jag håller just på att skriva en bok om det som jag planerar att ge ut nästa år.... Så om du inte redan är med i en kvinnocirkel, starta en nu.. det kommer ge dej mycket mer än vad du kan ana.

1 kommentar:

  1. Vad kul att du har startat en blogg och vad fin den är

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig