söndag 15 april 2012

Sunday Spirit inspiration - Tacksamhet och Kärlek!

Att fokusera på Tacksamhet och Kärlek - gör skillnad!
Jag vet att det är många människor som just nu går igenom tuffa perioder i sitt liv och visst har det funnits stora utmaningar och mycket svåra perioder i mitt liv med. Så här i efterhand är jag tacksam för dem för de har ju fått mig att utvecklas... växa.. blomma... och kunna gå vidare i den riktning min själ längtade efter... de har lett mig mer och mer in på min sanna väg. Den senaste tiden har jag valt en ny väg som gör att livet känns mycket enklare... Jag har valt att fokusera på Tacksamhet och Kärlek... och jag märker vilken skillnad det gör!


Välkommen in genom den Öppna Dörren!
Mitt synsätt är att liksom naturen har uppförsbackar och nedförsbackar... sol, åska och regn så är det naturligt att vi går igenom olika faser i vårt liv.. där det ena stunden är sorg och i nästa stund glädje. Det är genom dessa faser vi utvecklas och växer ... Självklart kan det vara naturligt att befinna sig en längre tid i en sorgefas när någon nära anhörig har lämnat oss eller en liknande händelse sker. Men när någon en längre tid befinner sig i en "livet är tufft"-fas och man märker att personen själv valt att fokusera på allt som är negativt, då skulle jag vilja ruska om dem lite och fråga.. Men har du verkligen provat en väg ut?  Har du valt att se den där öppna dörren som hela tiden väntar och som leder dig mot ljuset... har du valt att lyssna till ditt inre i och gå åt det håll ditt hjärta längtar till i tillit... har du provat att välja att fokusera på tacksamhet för det goda du redan har...eller har du valt att vara kvar i ditt invanda bekväma mörka rum och vända ryggen mot denna dörr... Ibland kan vi behöva djupare hjälp!
Det finns förstås människor som haft så mycket svåra upplevelser att de behöver professionell hjälp av en terapeut eller annan trygg person som kan hjälpa dem hitta tillbaka till ljuset och kärleken som alltid finns inom dem... och det kan finnas perioder i de flesta människors liv när vi behöver den hjälpen ... Vissa upplevelser som en gång satte djupa spår inom oss kan behöva komma upp till ytan för att verkligen kunna helas. Även när vi väljer att fokusera på Tacksamhet och Kärlek är det viktigt att tillåta oss att känna det vi känner och på ett ansvarsfullt sätt ge uttryck får våra känslor. Då sker mycket helande... det handlar ju inte om att att låtsas att allt känns bra när det inte gör det. Men för de flesta människor fungerar det ändå så att när vi mår dåligt så kan vi finna en liten tanke som får oss att känna oss lite bättre... kanske något litet som vi uppskattar och är tacksamma för... och det är det där lilla steget som är viktigt och leder oss framåt... Många gånger är det ju så att vi har fastnat i en offerroll... fastnat i ett negativt tänkande och då är det hög tid att bryta det.

Tacksamhet och Kärlek är Dörren!
Genom egen erfarenhet har jag nu själv upptäckt det som så många visa och kärleksfulla män och kvinnor uttryckte genom årtusenden... Tacksamhet och Kärlek är en enkel väg som leder ut i ljuset.. och där i ljuset kan vi se klart alla de underbara gåvor vi ständigt omges av...allt det vackra som finns och har funnits där hela tiden i denna underbara värld.. all kärlek... skönhet... godhet... värme..ljus...ljuvliga ljud... fågel-kvitter...musik...sång..dans...djur.. fåglar.. frukter..träd..blommor...ängar... kärleksfulla människor som vill oss väl..  m.m. Så länge vi har vår uppmärksamhet fokuserad på allt det vi tycker är fel.. alla som vi tycker är dumma... allt som är fult... brist... fattigdom.. så ryms inte det andra... vi ser det inte.. och kan därmed inte välkomna det in i vårt liv....vi missar allt det vackra som ständigt ges till oss. Det är som om vi hade svarta glasögon på oss och genom dem ser vi världen utifrån rädsla, brist, dömande, negativa tankar, oro m.m. Skulle vi bara ta av oss dem och se allt som det är så skulle vi se på världen och på andra människor på ett helt nytt sätt... vi kanske inte skulle se en värld som är helt fullkomlig.. eller människor som är "fullkomliga" men när vi väljer att fokusera på det goda och det vackra ... på kärlek och tacksamhet .....då kan vi vakna upp och se den Underbara vackra värld och alla de fina kärleksfulla människor som finns här och njuta av dem just som de är ..

Att fokusera på det goda ger mer av det goda
"Den som har .. åt henne ska givas mer.....och den som inte har .. från henne ska det tas ifrån även det hon har."... Så orättvist det kan låta!!... tyckte jag när jag läste dessa ord i bibeln.. ja något liknande står det där i alla fall. Men nu vet jag att det är en metafysisk sanning... Det handlar helt enkelt om attraktionslagen. Det vi fokuserar på det drar vi till oss mer av. När vi fokuserar på att vi är rika... när vi känner oss rika och har tillit till att vi alltid får det vi behöver... och är tacksamma även när vi hittar 1 krona på gatan... då kommer vi fortsätta att känna oss rika och dra till oss mer pengar och allt annat gott vi behöver.  Men när vi ständigt säger - jag har inga pengar... jag har inte råd... varför har jag aldrig några pengar m.m. och varför var det bara en krona jag hittade... då kommer troligen det vi har också att försvinna för vi har fokuserat på brist och brist är det som då kommer till oss. Detsamma gäller kärlek... när vi ser det goda och kärleksfulla i andra och fokuserar på deras goda och sanna sidor... så blir det enklare för dem att ta fram dessa goda sidor när de är med oss och mer självklart för dem att möta oss i tillit och kärlek.


Har du verkligen gett Kärlek och Tacksamhet en chans!
Jag menar en längre tid och att verkligen sitta ner en stund varje dag och tänka på det du är tacksam för och det eller dem du känner kärlek till... Har du gett dig tid till att känna känslan av kärlek och tacksamhet djupt inom dig och odlat den så den blir en vana som du sedan har med dig i vardagen!! Ja då vet du att det fungerar. Det tog mig lång tid att upptäcka det men nu vet jag att hela jag slappnar av och blir mer harmonisk när jag fokuserar på det jag är tacksam för och det jag känner kärlek till. Jag märker mycket tydligare också när jag hamnar fel... när jag går in i negativa tankar... dömande..eller offer-tankar och det blir mer självklart och enkelt att vända fokus igen.. jag inser mer tydligt hur jag verkligen har ett val hela tiden.... Jag kan tänka och se på situationen på ett annat sätt som gör att jag känner mig bättre.

Du kan välja din egen verklighet!
Samma värld finns därute hela tiden.. men det är ditt och mitt fokus som avgör vad vi ser och upplever! Välj Kärlek.. välj Tacksamhet och du kommer att gå in genom den öppna dörren ..in i ljuset .. in i ett enklare sätt att leva.. det finns fortfarande uppförsbackar här med... men du kan lättare ta dej upp för dem och njuta av vägen samtidigt... det finns alltid något att var tacksam för även i en uppförsbacke.. blommorna utmed vägen... kanske handen du håller i.... det kan fortfarande regna, blåsa och åska... men även detta kan vara skönt och du vet ju att det går över och du vet hur vackert rent och friskt allting är efter regnet... 


Ha en underbar och fin dag!!.. och om du inte redan har gjort det...
Sätt igång nu och ge Tacksamhet en chans...


Sätt dig ner i en skön stol
blunda..slappna av
tänk på allt du kan komma på 
som du är tacksam för
stort eller smått
känn den fina känsla det väcker
... njut av den
tänk även gärna på
det eller dem du känner kärlek till
njut av den känslan med.


Kanske märker du att du kan se saker i ett nytt ljus
kanske känner du dej redan lite bättre..
om inte fortsätt ändå varje dag
finn det sätt som passar dig.. kanske 10 min om dagen
eller när du vaknat.. innan du somnat


Du kommer förändras...
Dina relationer kommer bli mer kärleksfulla
Din värld kommer kännas ny och mer glädjefylld!
..och du kommer känna djup Tacksamhet och Kärlek!


Kram Anne Solveig


6 kommentarer:

 1. Tack, allrakäraste Anne!
  Så fint du beskriver hur vi genom tacksamhet och kärlek kan berika våra liv. "Dörren", ja! Jag unnar verkligen alla att ta del av detta och prova själva. Jag vet ju själv hur väl det fungerar :) Så enkelt egentligen, men så oändligt stort!
  Hjärtekramar från Pia

  SvaraRadera
 2. Tack Pia för ditt fina gensvar på mina rader. Ja jag unnar alla detta med och det känns så fint att vi är ett litet gäng som vet att det fungerar och tillsammans delar våra upplevelser... ja som du säger.. så enkelt med förunderligt Stort ! varm kram Anne

  SvaraRadera
 3. Tack för fin påminnelse om att vara tacksam för det man faktiskt har även när livet ibland kan kännas tyngre. Jag satte mig en liten stund, precis som du skrev, och tänkte på alla underbara nära och kära jag har och genast blev jag på bättre humör. :-D

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att höra Karolina... varm tack att du delade med dej det. Kram

  SvaraRadera
 5. Tack Anne, för ditt starka ljus som du sprider. Alltid värdefullt att bli påmind om det som verkligen betyder något. Ljus och kärlek till dig.

  SvaraRadera
 6. Varmt tack Helen för ditt fina gensvar... du uttrycker det så fint i "att bli påmind om det som verkligen betyder något" tack för det. Ljus och kärlek till dej med. Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig