torsdag 15 januari 2009

Självkärlek

Änligen har jag kommit på det ! Självkärlek är grejen...
Det var ju ett tag sedan jag skrev sist och jag har dessutom hunnit vara i Afrika sedan dess.
Väl hemma igen hade vi Nyårsretreat med ca 45 personer som alla var mycket nöjda.

Sedan gjorde jag en egen liten retreat några dagar för att fundera på livet. Jag kom fram till att nu är det dags att uttrycka mina egna resurser och gåvor och skapa ännu mer det liv jag vill leva. Jag insåg då även att för att kunna göra det behöver jag stärka min självkärlek och känna mitt eget sanna värde. Därmed beslutade jag och Camilla oss för att ha en egen liten kurs med bara oss två och fokusera på Självkärlek den närmaste månaden. Vi träffas några gånger i veckan, pratar, gör övningar, lyssnar till vägledda meditationer, mental träning m.m. samt fokuserar sedan lite varje dag var för sig på detta. Igår konstaterade vi båda att vi kanske inte riktigt trott på det där budskapet att man kan stärka självkänslan men nu inser vi att det faktiskt händer en del positiva saker för oss båda trots att vi bara ger det stunder då och då i vardagen . Jag kallar det självkärlek istället för självkänsla då jag tycker att det känns mer tydligt vad det handlar om.
Jag har börjat inse att allt det här med att skapa det liv vi längtar till det fungerar bara om vi verkligen tycker om och respekterar oss själva och inser hur värdefulla vi är. Dessutom är det nog så att när vi verkligen känner sann självkärlek då kommer vi automatiskt dra till oss allt gott med eftersom vi inser att vi är värda det och inte nöjer oss med mindre än det vi verkligen vill ha.

Hur skulle det vara att gå omkring i livet med en grundkänsla av kärlek inom dej ? Hur skulle det vara att ha en djup vetskap om att du är fullkomlig precis som du är vad än andra tycker och tänker ? Hur skulle det vara att alltid känna dej trygg i dej själv vad som än sker ? Jag tror vi kan skapa den känslan mer och mer inom oss om vi ger tid och energi till det.

Det finns många sätt och många verktyg och jag kommer att skriva mer om det på den här sidan framöver. Men om du fått inspiration kanske du vill börja redan nu.. så här kommer en övning som du kan göra på ditt sätt..

ÖVNING
Sätt dig bekvämt tillrätta och slut ögonen.... tag några djupa andetag och slappna av....
fundera nu på om du skulle vilja känna mer självkärlek .. känna ännu mer hur värdefull och underbar du är ?... bära med dej en djup inre känsla av trygghet och kärlek till dig själv var du än är ... Om svaret är ja, känn efter hur du skulle vilja känna dig......... försök formulera det i en mening, tex: - Jag är underbar, eller - Jag känner kärlek och trygghet inom mig.... eller den mening som känns rätt för dig......... se om du kan hitta känslan också....,...... hur du vill känna dig......... kanske har du känt så här någon annan gång.......... tag fatt i känslan och låt den växa så den blir starkare........ stanna sedan i känslan en stund och njut av den......... lev dej sedan in i olika situationer i livet när du skule vilja tycka om dej själv mer eller känna mer självkärlek och självvärde......... gör situationerna så levande som möjligt och ta med dej känslan in i dem........
se även hur du ser ut och hur du beter dig för din inre syn nu när du har den här positiva känslan av självkärlek inom dej.......... slutligen sitt kvar en stund och blunda och öppna sedan ögonen när du känner för det.. Gör gärna denna övning en liten stund varje dag och du kommer märka skillnad i ditt liv...

Vill du få mer inspiration så fortsätt att titta in här lite då och då så ska jag berätta mer om vad du kan göra för att stärka din självkärlek...... Vi är ju faktiskt Gudinnor och det är dags att vi upptäcker det nu... ...kram Anne

4 kommentarer:

 1. Hej, vad glad jag blev av att läsa detta inlägg. Känner igen mig så mkt i den egna processen som jag befinner mig i. Har följt din blogg ett tag och blev extra glad idag när jag såg att du skrivit lite nytt.

  Hälsningar
  Angelina

  www.angelinastankar.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Tack Angelina.. Vad glad jag blir av dina tankar.. Kul att någon följer bloggen lite fast jag inte gått ut så mycket med att den finns... nu ska jag skriva mer bara för det .. Tittade in på din blogg med och den såg jättefin ut ... Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Hej igen. Ska bli spännande att läsa din kommande inlägg :) Hoppas att det var okay för dig att jag länkade till din blogg från min. Tycker att så många som möjligt ska få ta del av så goda och givande tankar. Roligt att höra att du tyckte om min lilla sida. :) Kramar!

  SvaraRadera
 4. Det är bara kul om du vill sprida den.. Tack

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig