lördag 29 augusti 2009

Att gå sin egen sanna väg i livet

Med tanke på det jag skrev i förra inlägget så vill jag bara tillägga att Peter - min käre make verkligen har gett mig stöd och mycket utrymme när det gäller mina kvinnoevenemang ... Men det är ju så att eftersom han inte är kvinna så kan han kanske inte alltid förstå hur jag tänker och det jag vill och dela min entusiasm. Dessutom är det ju självklart att Mundekulla inte ska bli ett enbart ett kvinnocenter. Nej män är underbara med och ska vara här i Mundekulla ... Men jag vill ha en hel del aktiviteter med fokus på kvinnor - Gudinnor och den feminina energin. Det behövs och det är dags att kvinnor finner sin inre styrka i gemenskap med varandra.

Våga gå vår egen väg hur som helst.
Det viktigaste jag ville förmedla var nog att när vi kvinnor lyssnar till vårt inre och vågar följa det så kanske vi inte alltid får uppskattning och applåder - inte ens från vår familj eller närmaste vänner. Det är då vi behöver vara starka i oss själva och ändå ta de där stegen i den riktning vårt hjärta längtar till. Omgivningen vill ju ibland att vi ska vara som vi alltid har varit för att det känns tryggt. Samt att de flesta av oss vill att andra ska tycka om och uppskatta oss. Då är det ju viktigt att oavsett hur andra reagerar våga gå vår raka väg i livet och följa vårt hjärta. Ju mer säker jag är på det jag vill ... ju mer kan andra lita till det med... och slutligen när vi gör de där valen så kommer ofta de som satt sig emot inse att det blev ju bra ändå.

Afrikansk trum och danskurs i Mundekulla i helgen
Nej nu ska jag gå ner och lyssna på en Afrikansk konsert här i Mundekulla... Vad bra jag har det som har så nära till det .. vilken lyx och ikväll har jag ätit Afrikansk buffé här och suttit och pratat med trevliga kvinnor och Lamin - en mycket trevlig Afrikansk man som vi lärde känna i Senegal. Vi hade så roligt och vid ett tillfälle i Senegl gjorde vi en sketch där han spelade mig och hade min gula bikini och jag spelade afrikan som raggade svenska tjejer. Det var då jag insåg att jag ofta går väldigt fort.. när han spelade mig och gick på i otrolig fart. Jag älskar de här Afrikanerna de har så mycket värme.. Läs mer och se bilder från Afrikanska trum och danskursen på www.mundekullabloggen.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig