lördag 29 augusti 2009

Afrikansk "prinsessa" dansar

Dansens mysterium
Plötsligt förstod jag dansens mysterum... att inte dansa utan att vara dansaren eller kanske till och med dansas... Jag tror jag ska bli afrikansk danserska i nästa liv och njuta av att vara helt ett med kroppen och dansa i kraft och glädje. Det är ju så mycket energi och kraft i den afrikanska dansen och det känns som att många av de afrikanska kvinnor jag mött har den kraften inom sig med. Ja visst är hon som en afrikansk prinsessa eller Gudinna. Jag njöt verkligen av att se denna vackra afrikanska Gudinna dansa . Dessutom dansade hon väldigt kvinnligt med i en kombination av kvinnlighet och energi och kraft. Härligt !

Stolta och vackra Afrikanskor
De afrikanska kvinnorna går alltid naturligt och stolt med högburet huvud och är helt och fullt i sin kropp... det gör männen med och det är så vackert att se. Afrikanskorna har dessutom så vackra färglada kläder som har en mycket bra passform så att alla kvinnor blir vackra.


I Senegal
Där vi ju har varit i två år i rad nu har jag sett otroliga danserskor som hade sådan energi att de knappt nuddade marken. Vilken energi och styrka det måste ge dem även i det dagliga livet.

Afrikansk trum och danshelg i Mundekulla
Så fantastiskt bra jag har det som inte behöver åka på kurs utan kursen kommer till mig.

I eftermiddags har jag dansat afrikansk dans - jättehärligt - och ikväll var det en konsert med afrikanska trummor, dans och koraspelare. Men vem kan sitta stilla på en afrikansk konsert.. jag tror vi var uppe och dansade allesammans till slut. läs mer om den Afrikanska trum och danshelgen i Mundekulla på http://www.mundekullabloggen.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig