måndag 13 juli 2009

Kvällsmys med sång

Efter bastun gick de flesta in i cafét där vi hade tänt med levande ljus och Peter spelade och sjöng. Efter att han spelat sjöng jag en sång som jag nyss har skrivit och som nog var en av anledningarna till att jag hastigt och lustigt beslutade mig för att vara med på Frigörande Dans-kursen.
Att rida med lösa tyglar- som sången heter, handlar för mig om att att inte alltid planera allt utan att vara öppen när livet bjuder på nya äventyr eller tex bjuder upp till dans.

Rida med lösa tyglar
Jag som brukar va så kontrollerad och noga tänka mig för
och vilja känna trygghet i allting som jag gör.
Nu har jag börjat lyssna till mitt hjärta
och inom mig jag känner mig så trygg
och jag kastar mig upp för att rida, på livets breda rygg.

Och jag ska rida med lösa tyglar
Låta livet ta mig dit det vill
Jag ska rida med lösa tyglar
Jag kan inte längre sitta sitt

Ja jag ska rida med lösa tyglar
dit hjärtats längtan mig tar
Jag ska rida med lösa tyglar
I tilliten som jag har

Sedan sjöng jag Woman come out som alltid brukar bli en succé och blev så denna gång med och just nu var det bara kvinnor i cafét så det passade bra. Anne Grundels dotter Frida hade just gett ut en diktbok samt även en Cd med sånger från diktboken, så Anne läste några dikter som var mycket fina och vi fick lyssna till Fridas underbara sånger.

4 kommentarer:

 1. Gnägg! Vill bara passa på att rekommendera boken "Dansens Helande Kraft" av Monica Thelin om du inte redan läst den. Den tar upp olika aspekter ur psykoterapi och hur dansen kan frigöra och bearbeta känslor och minnen i kroppen mm. Har inte läst klart hela ännu men kan redan säga att den är toppen!
  Fridens,
  /Alexandra
  PS. Tack för komplimangen om min kvinnlighet i Hulda-dansen. Jag har förvägrat mig själv den i många år innan jag kom till Hawaii, så det betyder mycket att den åter syns. DS.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset Alexandra. Ska läsa den när jag har mer tid... Anne

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin text!! Jag var med på kursen, men missade tyvärr myskvällen. Kanske kommer din sång på Cd? Kram Iréne

  SvaraRadera
 4. Tack Iréne
  Jag är på gång att göra en Cd med engelska texter där i alla fall "Woman come out" ska vara med.

  a

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig