söndag 29 januari 2012

Sunday Spirit inspiration - Ett litet steg räcker!

Ett litet steg räcker!
När vi vet vad vi längtar efter... då handlar det om att se vilket litet steg vi kan ta i den riktningen... Ja självklart kan vi ta stora steg också om det fungerar enkelt och lätt...men jag har insett att när jag har för stora planer så finns det en risk att inget händer. Samt att det kan gå för fort och plötsligt är jag inne på en väg som kanske inte kändes helt rätt... Visst går det att vända om då men det kan vara enklare att ta ett mindre steg och känna sig för ...lyssna till hjärtat och sedan lugnt gå vidare i sin egen takt... Detta brukar fungera för de allra flesta... Det finns liksom "no excuses." när det gäller det lilla steget... Vi kan ta det!


Hela Universum går dig till mötes!
Det bästa är att när du väl suttit där och levt dej in det du längtar efter (som jag beskrev i gårdagens inlägg) då behöver du inte ens tänka så mycket på de steg du ska ta... de sker liksom av sig självt... Livet vill dig väl och går dig till mötes och som ett mirakel dyker nya möjligheter upp.... Allt finns ju där redan ....och eftersom du nu är förberedd och vet vad du vill och i ditt inre redan lever ditt nya liv så blir det enkelt för dig att ta emot det ... Men viktigt ändå är att vara öppen för de impulser som du kanske får och ta de där små stegen som känns kul upplyftande och härligt.

Ha tillit till att när du följer ditt hjärta
…och när du vandrar din sanna väg så är allt väl.. nya idéer dyker upp som du inte hade kunnat ana.... nya sätt att få in pengar kommer till dig... du strålar.. andra vill samverka med dej... andra värdesätter det du ger.. för att du värdesätter dig själv. När du följer hjärtat får du så mycket mer energi och allt faller på plats av sig självt... för då är du ju redan på din Sanna väg!


Egoism eller kärlek? 
När vi följer hjärtat så kommer vi också gå i den riktning som är gott för alla.. Hjärtat ser till helhetens bästa...  Så även om det kan finnas en lite röst som tycker att du är egoistisk när du lyssnar till ditt inre och följer det som känns glädjefullt för dig så är det ändå så att när vi själva mår bra då mår andra bra runtomkring oss… När vi trivs med vårt liv då har vi mer energi och är friskare… När vi känner kärlek till oss själva och värdesätter oss själva .. då känner vi mer kärlek till andra och värdesätter dem mer. När vi lyssnar till hjärtat vill vi även ge kärlek till andra och till världen.


Ha en underbar dag.. och ta en liten visionsstund idag igen när det passar dig.. När du väl kommer in i det kommer du längta till den stunden!  Kram Anne Solveig

6 kommentarer:

 1. Åh du har så rätt, TACK! Precis vad jag behövde höra! Jag vet ju att det är såhär, av erfarenhet. Men det är lätt att glömma precis innan morgonsolen tittar fram ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack Anne Solveig. Detta behövde jag just nu....det du skriver klingar vackert i mitt hjärta....mitt i livets dans.....

  Mitt Namn är Kärlek

  Jag ger Dig obegränsad frihet
  Att gå vart Du vill
  Att göra det Du måste
  Och tala fritt ur hjärtat

  Jag ger Dig obegränsad makt
  Att fatta Dina egna beslut
  Och har full tillit till
  Att Du vet vad som är bäst för Dig

  Jag ställer inga krav
  Ej heller några villkor
  Jag är till för allt och alla
  Jag är för evigt överallt

  Mitt Namn är Kärlek

  Kärlek och Ljus från Inger M

  SvaraRadera
 3. Jag med Inger... vill vidare snabbt... Ja vi behöver påminnas om och om igen om det vi vet tills det går in i oss en dag... Det där lilla steget idag .. det räcker. Kram Anne!


  Tack Inger!
  Jag säger samma sak till dig.. din vackra dikt var precis vad jag behövde... den klingar så vackert i mitt hjärta.... Kram Anne

  SvaraRadera
 4. Jag säger bara T.A.C.K.

  SvaraRadera
 5. Tack, Anne, för visa ord. Jag tror också att det för det allra mesta är klokt att följa hjärtats röst små steg i taget.

  Kram och en underbar dag önskar jag dig!

  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Tack själv Malin för dit gensvar!
  ----------------------------------

  Anna-Karin... visst är det så och det kanske handlar mer om att inse vad som är hjärtats röst... Ha en underbar dag du med.. kram Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig