onsdag 16 mars 2011

Hur kommer världen att sluta?

Djupt inom dej vilar du i trygghet och kärlek
Djupt inom dig och mig finns en del som alltid är i kontakt med kärleken och sanningen .. en del av oss som vilar i ständig frid...När det blåser hårda vindar i världen eller i vårt eget liv så kan vi alltid vända oss inåt till den delen och odla den lite mer... Därmed kan även de värsta stormar och händelser som känns sorgliga leda till en djupare frid och kärlek inom oss... Det är oftast ingen lätt resa och inget vi njuter av.. men det sker....

ACIM - en källa till tillit
Idag vill jag dela med mig några rader från ACIM (A course in Miracles). ACIM har alltid varit en stor källa till trygghet, kärlek och och tillit när det blåst hårda vindar i mitt eget liv och i världen. När jag läser den känner jag en djup trygghet inom mig... att allt är väl... ACIM förmedlar att vi är eviga andliga varelser som inte kan skadas... och att det enda sanna som existerar är kärlek.... bakom allt det vi ser finns alltid den kärleksfulla kraften... och i slutändan är allt väl och vi är på en resa för att närma oss det djupaste vackra i vårt eget väsen och leva i glädje, kärlek och harmoni med varandra.. Så här kommer lite inspiration och jag har gjort en del ändringar och skrivit om det på mitt sätt..



Peace on earth - målning av Anne Elmberg

Hur kommer världen sluta?
"The world will end in joy. When joy has come, the purpose of the world has gone. The world will end in peace, When peace has come, what is the purpose of the world? The world will end in laughter. Where there is laughter, who can longer weep? And only complete forgiveness brings all this to bless the world. In blessing it departs, for it will not end as it began. To turn darkness into Heaven is the function of us human beings, for what we teach, when we teach the message of love.. are lessons in which Heaven is reflected.

And now sit down in true humility, and realize that all God/Goddess would have you do you can do. Do not be arrogant and say you cannot learn what she wants you to be and know. Her Word says otherwise. Her Will be done. It cannot be otherwise. And be you thankful it is so."

Kärlek till er alla och till världen denna dag.. Anne

4 kommentarer:

  1. Vad fint och sant du skriver, Anne! Och jag älskar den tavlan. Den lyser verkligen av kärlek.

    Jag har skrivit mitt allra första månadsbrev och om du är intresserad kan jag skicka det till dig på e-mail. Det är en blandning av mina funderingar och kanaliserade budskap.

    Nu blommar det överallt här och våren har verkligen kommit!

    Varma vårkramar, Karina

    SvaraRadera
  2. Tack Karina..och vad fint att höa att du gillar min målning.
    Skicka gärna ditt nyhetsbrev till mig.. det ser jag fram emot att få läsa.. Åh så härligt att ni har vår därnere nu.. det hade ju varit underbart...för oss har det just kommit mer snö så det är vitt här.. men nästa vecka ska det visst bli varmare.. kram Anne

    SvaraRadera
  3. Men åh, vilken fin tavla du har gjort. Vilken härlig färg :)

    SvaraRadera
  4. Tack Victoria!
    Roligt att höra...nu när jag känner att jag vill ge mer tid till kreativa uttryck..

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig