söndag 28 mars 2010

Sunday Spirit inspiration. Hur vi kan använda tiden väl genom att lyssna till vårt hjärta.



Lita till din intuition och vet att det som verkar
logiskt behöver inte nödvändigtvis vara rätt.
Svaret på din fråga finns inuti ditt hjärta.
Oändliga möjligheter finns för dig.
Sluta att försöka fundera ut allt och följ din känsla istället
Lita till dina känslor
"Det som känns rätt är rätt"

Listen to the whispers of love inside your heart
as we communicate with you through feelings and emotion

Do what you love; not what you think you should.

Dessa citat är hämtade ur denna vackra kortlek

Budskapet till mig i dag var tydligt
Jag drog några inspirationskort i morse och alla handlade om samma sak... Att lyssna till mitt hjärta och mina känslor istället för att lyssna till mitt huvud och vad jag tror är bäst... Med huvudet tänker vi ju ändå bara utifrån vad vi vet just nu och från det förflutna och det vi har lärt oss. Men i hjärtat och med hjälp av känsla och intuition, kan vi lyssna till universums röst och till en högre visdom som ser hela bilden, ser hela vårt liv och vår uppgift här och som därmed vet vad som är viktigast. Den inre rösten vägleder oss också alltid utifrån vad som är mest kärleksfullt för oss själva och andra.

Det är lätt att tro att vissa saker är viktiga
... som att göra karriär, bli känd, tjäna mycket pengar m.m. Men allt detta betyder ju egentligen ingenting om vi inte samtidigt är i kontakt med vårt djupaste syfte, är lyckliga och har kärleksfulla relationer. Det finns så mycket vi kan göra idag, och så många möjligheter som plötsligt har öppnats.... vi kan vara med i tusen olika forum på nätet och ha tusen vänner på facebook... Allt detta kan vara meningsfullt och ge oss mycket men kanske är det ännu viktigare att ge kärlek och tid till dem som finns runtomkring oss... samt ge tid till att bara vara, njuta och vila i oss själva, hitta hem.... Samt att fundera på vad som är djupast viktigast för oss och som är syftet med vårt liv och ge tid till det.
Själv känner jag att den här bloggen t.ex är helt i linje med det jag älskar och det som är mitt djupaste syfte just nu och genom all den fina feedback jag har fått så inser jag att den fyller en mycket fin funktion för många andra med. Därmed känns det som väl använd tid att sitta här och skriva, tid som jag njuter av och utvecklas genom. Den positiva känslan som det ger mig kan jag sedan ta med mig till min man och mina vänner...


Denna Söndag ska jag ägna åt att lyssna till mig själv
och känna efter vad som är viktigast för mig... Hur jag vill använda min tid på det mest kärleksfulla sättet för mig själv och andra. samt lyssna in vad som är just min uppgift.

Övning: Att lyssna till hjärtat
Jag ska göra denna övning en stund idag, kanske du med vill göra den på ditt sätt.
Sätt dig ner och skriva ner några saker som du funderar på i livet just nu. Skriv ner de svar som ditt huvud och ditt logiska tänkande säger. Blunda sedan och slappna av en stund. Lyssna till vad din känsla, intuition och ditt hjärta säger om samma saker och skriv ner det. Fundera sedan på hur du kan ta ett steg närmare det ditt hjärta säger... närmare det som känns glädjefullt och ljust... Ge dig själv en stund till detta .... den tiden är du värd.

Idag ska jag använda min stund på jorden väl.
Jag ska njuta av en skön yogastund... njuta av en härlig smoothi på mango och apelsin... jag ska gå ut och gå en stund och upptäcka våren och vårblommorna och lyssna till fåglarna... .. kanske hälsa på en väninna och få en kopp té ... och så vill jag bara sitta och njuta en stund i mitt vackra rum och kanske läsa lite i en upplyftande bok...... och den lilla övningen ska jag ge mig tid till med... och kanske leder mitt hjärta mig till någor mer glädjefullt... ha en fin och skööön Söndag. Kram Anne
Tillägg en stund senare: Nu har jag gjort min yoga och samtidigt lyssnat till Olivia Newton John när hon sjunger "Thankyou" och jag känner en djup tacksamhet för allt jag har och denna dag...

9 kommentarer:

  1. Hej Anne

    fint skrivit, jag lyssnade oxå in i morse vid yoga och åkte till Hovs Hallar, en otroligt fin plats. Är nu hemma igen i kaoset, vi slutrenoverar för att sälja och flytta, och jag blir trött bara jag kommer hem igen.

    Det dök upp i mitt sinne att jag behöver resa bort och er Påskretreat dök upp som en bild, men då lämnar jag Henrik i renoveringen och jag har nog inte råd just nu... Hm, men det drar lite, ska bejaka det... Och det är Henrik som mest vill lämna mig i vår relation, detta är den största prövning jag har haft i mitt vuxna liv...

    Vill inte slita ut mig in denna renoverings-separera-process... Är trött , huuuu...

    Kram i friden - Erika

    SvaraRadera
  2. Hej kära Erika...
    Vad bra att du ger dig tid att vistas i vacker natur... Känn efter om ditt hjärta längtar till Mundekulla i Påsk, då kan jag gärna ge dig lite rabatt då det finns platser kvar och du är en kär väninna... Han kan väl få sakna dej lite och du kan komma hem igen, utvilad och med ny energi och livsglädje.. kram Anne

    SvaraRadera
  3. gulligt, jag bestämmer mig imorgon .... ska riktigt känna efter i hjärtat!

    Kraaaam

    SvaraRadera
  4. en sak till, det finns en storhet, större än allt som händer, större än alla känslor, du vet... Friden, jag behöver nog bara vila i den och accceptera allt som det är !

    kram igen

    SvaraRadera
  5. Det var fint uttryckt också Erika...kram Anne

    SvaraRadera
  6. Så fantastiskt fint. Jag håller själv på mycket med meditation och finner min inre kärna då och då. Tack Anne för att du har fått in mig på rätt väg genom din gudinneskola.
    Många kramar
    Petra

    SvaraRadera
  7. Tack Petra...
    vad fint att du säger det och du är ju redan en så klok Gudinna.. kul att du finns.. kram Anne

    SvaraRadera
  8. Hej Anne!
    Har inte haft tillfällighet att läsa på din blogg på ett tag o har riktigt längtat efter den, så du fyller verkligen en viktig funktion med din blogg!Fick det budskap jag behövde som mest idag, när du påminner om att det är hjärtat som är vägledaren o inte huvudet, för det skär verkligen i hjärtat när jag handlar efter det logiska tänkandet ibland!!
    STORT GRATTIS till din nyförlösta bok!Vill gärna köpa den, så fort det är möjligt.
    Njuter av alla vackra blombilder du lagt in, TACK!
    Kram
    Lena

    SvaraRadera
  9. Hej Lena

    Tack för dina värmande ord som kändes så fina att få.. kul att du tittar in här igen i Gudinnerummet och det glädjer mig mycket att du kan få inspiration här.. stor kram Anne

    SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig