söndag 2 december 2012

Gudinnerummets Julkalender!


Det blir en Julkalender i år med i Gudinnerummet!
Det var så fint att mötas i decembermörkret förra året och Julkalendern var mycket uppskattad då....Efter att flera av er sagt att ni gillat när vi haft ett visst tema som tex Gudinneskolan... så kändes det kul att göra något regelbundet en tid och december är ju en perfekt tid att ladda inför det nya året.

Vi går in i en ljusare tid!
Ja i alla fall om vi ska tro på allt det som sagts och skrivits om Mayakalendern. En andlig lärare från Mayakuluren var ju i Mundekulla och han menade att vi kan vänta oss mycket positivt i den nya tidsperioden... men visst kan det även ske utmaningar på vägen och oftast är det ju dem vi växer och utvecklas genom. Han uttryckte även att oavsett vad Mayakalendern säger så är det ju så att eftersom så många människor har en positiv förväntan på en förändring så hjälper vi till med att se till att den sker.

Julkalendern - Ladda inför det nya!
Det vi gör tillsammans blir ju för det mesta mycket starkare känner jag... och det gäller även när vi möts här i etern... Jag har haft flera projekt på gång genom Gudinnerummet och facebook när vi gemensamt fokuserat på ett visst tema och jag märker hur starkt det blir.. och hur mycket enklare det är för alla ... och hur mycket som sker med oss alla.

Därmed vill jag bjuda in dig till en spännande resa..
TILL ATT BLI ÄNNU MER DEN DU ÄR ÄMNAD ATT VARA!! .. så att du kan gå in i det nya året som ditt NYA SANNA JAG - som den  GUDINNA DU ÄR!. Häng med här i Julkalendern varje dag så får vi se vad Gudinnan vill meddela oss... Jag lyssnar bara till inspirationen och delar med mig så jag vet inte heller allt som kommer ske här.. Men det jag lärt mig är att när jag lyssnar till den där lilla ingivelsen och följer den då blir det bra och oftast mycket bättre än jag kunnat tänka mig.

Det som kom till mig i morse är att Julkalendern troligen ska följa ett visst mönster! men vet inte säkert om det kommer vara så hela tiden.. inspirationen får visa vägen men detta kom till mig som en grund att bygga på.

1. En vision om ditt nya jag och ditt nya liv.
Allt börjar med en vision av den du vill vara och hur du vill leva.

2. En affirmation: som du kan upprepa tyst då och då under dagen... stärker dig på vägen och ger dig nya tankar. Genom att om och om igen under dagen upprepa en affirmation och låta den sjunka in i dig så kommer det bli en ny sanning som du planterar inom dig. Om inte den affirmation som jag föreslagit passar dig så välj en under samma tema som känns bra för dig. Du kan även upprepa affirmationen när du vaknar på morgonen eller innan du somnar på kvällen... eller när du sitter och mediterar en stund. Hitta känslan bakom orden .. och njut av den så att din affirmation kan sjunka djup in dig. 

3. En ny "standard" att leva efter. Genom att besluta dig för ett nytt sätt att leva efter en dag i sänder så kommer du sakta att nå din vision... Ja du kommer börja leva i den redan nu... Vi kan inte vänta längre.

4. En handling i den riktningen. Det är genom att agera som vi kommer vidare på vår unika livsväg. En liten handling i rätt riktning varje dag räcker långt.

Så nu börjar vi...var beredd på att det kan bli en mycket fin och betydelsefull resa ju mer du fokuserar och ger dig hän till den... för så är det ju... att ju mer vi är villiga till positiva förändringar ju enklare sker de.


Visionen - Att leva medveten om ditt inre ljus! 

Du och jag och vi alla är ämnade för att leva i ljus och glädje medvetna om dem vi är djupast innerst inne... medvetna om vårt inre ljus. Vi är här för att låta vårt inre ljus lysa klart. Ju mer vi har kontakt med vårt inre ljus - vårt sanna jag - Gudinnan inom oss - eller vad vi väljer att kalla det ju enklare och finare blir vårt liv. Allt fungerar bättre.. vi är vi mer balans och harmoni.. allt fungerar bättre i relationer och vi känner en djupare tillfredsställelse inom oss.

Affirmationen: Gudinnans ljus och frid lyser i mig nu.En ny standard: 

Är att dagligen påminna dig om ditt inre ljus

... påminna dig om den du är djupast innerst inne. Finn ett sätt som passar dig att göra det på. Det kan tex vara att stanna upp en stund då och då under dagen och lägga en hand på hjärtat eller magen och ta ett djupt andetag och bara känna att du är här och nu närvarande i dig själv... Ju mer du gör det så blir det till slut till en vana och du kommer att kunna känna den närvaron mer och mer hela tiden i ditt liv.Dagens Handling: Meditera på ett ljus!

Påminn dig om ditt inre ljus genom att tända ett ljus och meditera på det. 

Välj en plats där du kan vara i fred en stund.
Sätt dig bekvämt tillrätta men helst med ryggen rak
Tänd ett ljus och titta på ljuset med halvslutna ögon
...kommer det tankar så låt dem passera
...fortsätt att titta på ljuset
Efter en stund kan du sluta ögonen och se ljuset inom dig istället
...eller om du vill kan du växla mellan att titta på ljuset och att sluta ögonen och se det inom dig.Så hämta gärna inspiration från dagens Julkalender i Gudinnerummet.. och om du känner att du vill göra en övning på ett annat sätt så gör det som passar dig... bara det fyller det syfte du innerst inne vill.

Ha nu en riktigt fin helg och jag ser fram emot att träffa dej här i Julkalendern under december! 

VARM KRAM Anne Solveig

4 kommentarer:

 1. Tack käraste Anne, jag är definitivt med <3 - spännande och fin julklapp til mig själv!!!

  SvaraRadera
 2. Härligt Anita... Ja det känns positivt och mysigt att ha detta fokus med er fram till julen! KRAM

  SvaraRadera
 3. Vad glad jag blir. Ser framemot att vara med i kalendern i år igen. Ett så fint sätt att stanna upp och påminnas om ljuset. Tack! stor kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Vad fint att veta att du finns med kära Pernilla... och att du uppskattar att kalendern finns i år igen.. KRAM Anne

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig