lördag 1 december 2012

En varm trygg, kärleksfull och stärkande famn!

Kvinnocirkeln kändes som en varm, 
trygg, mycket stärkande 
och inspirerande kvinnofamn 
att vila i och lyftas av.

Uppfylld av Kvinnogemenskap!
Nu vill jag skriva om Kvinnocirkeln igen för jag känner mig så uppfylld. Jag hade bjudit in min kvinnocirkel från Kalmar- Öland för att tillbringa en minihelg fredag - lördag, där de även sov över. Jag har ju den stora förmånen att kunna använda den vackra plats som Mundekulla är och det kändes så fint att kunna erbjuda dem rum och att vistas i våra mysiga lokaler.

Flera av oss har känt varandra sedan länge tillbaka
....och några av oss har varit med i denna kvinnocirkel sen vi började för ca 12 år sedan. Jag kan nog säga att vår cirkel har gått igenom flera faser och ibland har det varit utmaningar... Det är inte så att det alltid är helt enkelt med kvinnocirklar.. det kan ta ett tag innan en trygg grupp formas.. kanske är det någon som hoppar av och någon ny som kommer in. Men efter ett tag blir det oftast en trygg stabilitet i gruppen där alla kan känna en trygghet och tillit. Jag känner att vi är där nu och minihelgen kändes som en varm, trygg och mycket stärkande och inspirerande kvinnofamn att vila och lyftas i.

Jag tror att vi alla känner att det är ett privilegie
....att vara i den här gruppen. Det är ett gäng med visa kvinnor som har tänkt till om vad som är viktigt i livet och var och en lyssnar till sitt hjärta och följer sin unika väg.  Det är inte så att vi alltid mår bra och allt är lugnt i våra liv... Oftast är det några som är inne i en utmaning i livet och det är ju så det är att leva. Det som känns så fint är att vi kan dela detta med varandra.

Vilket supercoaching-gäng vi är!
Denna helg blev det både skratt och gråt ...och jag har blivit djupt berörd av det som delats i Kvinnocirkeln.. Vi har även ätit god mat vid brasan med en massa tända ljus...haft en mysig fikastund i relaxen, njutit av bastu, avslappning och vägledd meditation, mysig frukost... och så en avslutande peppande och stärkande cirkel nu på fm som blev så fin och betydde mycket för mig och de andra med. Den gick till så att varje kvinna fick stärkande feedback och uppskattning av alla de andra... Wow vilken kraft det är i det ... och så mycket visa djupa kärleksfulla tankar... vilket supercoachin-gäng vi är.

Tänk att ens väninnor kan se ens styrkor 
...och potential mycket bättre än i vi själva kan. Ja och även om vi ser den själva så stärker det så mycket att få det speglat av någon annan som känner oss väl. Jag kände som ett mjukt varmt ljus inom mig när jag lyssnade till de stärkande tankar de uttryckte till mig som slog an en ton djupt inom mig...och den värmen och den inspirationen bär jag kvar inom mig och det finns en kraft i den som kommer ge mig inspiration den närmaste tiden känner jag.

En kvinnocirkel ger så mycket...
Jag anar att flera av oss inte varit där vi är idag om vi inte hade kunnat dela med oss till varandra... stärka och stötta varandra på den resa som livet innebär... Nu växer vi så det knakar och det sker så mycket med kvinnorna i gruppen.. Jag ingår ju även i en till kvinnocirkel med kvinnor i bygden där jag bor och den ger mig också så mycket. Båda mina kvinnocirklar blir bara bättre och tryggare ju mer vi ses och ju mer vi tar del av varandras liv... samt att i takt med att vi växer inuti så blir vi bara så himla bra coacher för varandra med....

Mina kvinnocirklar har mycket fokus på att växa
....och utvecklas och bli dem vi är ämnade att vara.. men också att få dela de där djupare tankarna... släppa fram sorgen... och bara njuta av att vara med varandra och känna igen i oss i varandra.... Kvinnors fulla potential behövs idag... det finaste vi kan ge till oss själva och varandra är att hjälpa varandra på vägen till att vara dem vi är helt och fullt...


Ha det gott kära Gudinnor
... och om du inte redan är med i en kvinnocirkel så starta eller gå med i en bums... eller köp min bok först och hämta inspiration och ge dej själv gåvan av en kvinnocirkel nästa år... det är du värd och det kommer ge dig så mycket mer än du kan ana...

Här kan du bland annat hitta du boken...

Ha en fin helg... det är du värd.. Alltid.

Kram Anne Solveig5 kommentarer:

 1. Hej å tack för att du finns Anne.Du ger så mycket inspiration, i vart fall till mig.Vad trevligt du verkar haft det på Malta.Får nästan lust att följa med dit,nästa gång du åker.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du säger det kära Gudinna.. nu blir jag nyfiken vem du är.. Kram Anne

  SvaraRadera
 3. Åh det låter verkligen som en underbar gemenskap ni delar i er cirkel! Verkligen en ynnest att få uppleva det, att öva i att ge och att våga ta emot ... jag avundas nog er en smula om jag ska vara helt ärlig!
  Många års troget arbete er emellan, inget som har gett sig självt ... Fantastiskt!
  Personligen har jag en stor längtan efter något dyligt, men saknar modet att starta upp något just nu ...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack Anita! Ja jag ville dela att det kan ta lite tid innan gruppen blir trygg.. men i alla grupper har det ändå varit så givande från början.. men tagit en stund innan alla har funnit sig i formen med att tala i cirkel... Jag vet att du skulle vara helt rätt person att starta en cirkel... med din värme och klokhet... och du skulle helt säkert få ut massor av det med. KRAM

  SvaraRadera
 5. Tack Anne, jag ska fundera lite extra nu efter dina värmande ord - kramis <3

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig