onsdag 10 april 2013

When life gives you a challenge - it might be time to move on!


”When Life gives us lemons
we can make a sweet lemonade"

When Life gives us a challenge
It might be a sign that it’s time
to move on to something much better”

Att välja det som passar vårt syfte ännu bättre!
Jag berättade ju att jag trivdes så fint i det rum jag fick… Det var så mycket som var bra med det… att det låg precis ovanför min syster och hennes son, att det fanns pentry och det var på andra våningen med lite mysig utsikt över bergen, samt fm-sol. Min syster var också mycket nöjd med sin tvårummare i markplan med lite träd utanför och det passade ju bra för David med som enkelt kunde springa ut där. Allt var enkel standard men med tanke på att vi betalat så lite för hela resan så var vi ändå mycket nöjda med det boende vi hade.

När vi var ute och gick såg vi dock en jättefin gård med grönt gräs utanför och med utsikt över havet… Ja där skulle man ju gärna kunna bo sa både jag och min syster.

Att se möjligheter i det som sker!
Redan första dagen vi kom hade jag sett att det var något skräp i handfatet… och på morgonen efter natten efter det hade blåst så mycket då var det ganska mycket skräp där och det hade även kommit ut på golvet. Jag förstod att det kom från ett spjäll eller luftintag ovanför handfatet. Istället för att bli frustrerad över detta så såg jag det direkt som en möjlighet att byta till ett ännu bättre rum, kanske på den lilla gården med utsikt över havet och gräset!

Att be om det vi vill ha!
Så jag gick iväg till receptionen och den trevliga kvinnan där lät oss meddetsamma titta på en underbar lägenhet där vi hade kunnat bo alla tre med utsikt både lite åt havet och åt bergen. Men min syster och David kände ändå att de ville vara kvar där de bodde och jag tror markplanet passade dem bra. Eftersom den lägenheten var så stor så fick jag inte själv överta den… Jag blev istället visad ett rum liknande det jag hade men det kändes inte så bra och verkade ganska mörkt. Jag kom då på att det är ju alltid bra att be om det vi vill ha, så jag berättade att jag gärna ville ha ett rum med fin utsikt eftersom jag skulle sitta där och skriva och gärna soligt då jag älskar solen…Här är utsikten från balkongen

 
...och här är utsikten från andra hållet där min ingång är...
 
 
Ett rum med underbar utsikt
Efter en kort stund kom Receptionskvinnan tillbaka och sa att det fanns ett rum med utsikt över havet men det kostade en mindre summa extra. Hon visade mig ett rum längst upp i huset med en balkong med vidunderlig utsikt över både den gröna gården och havet… där jag skulle kunna se solen gå upp! Jag tyckte om det meddetsamma och det fina var att jag även kunde få eftermiddagssol om jag satte mig på balkongavsatsen vid dörren.

Tankarna kan flyga mer fritt …
Ändå kände jag att jag ville tänka på det lite.. dels för att jag var mycket nöjd med det rum jag hade… men kanske en del i mig även tyckte att inte skulle jag ha det så fint och lyxigt och att jag borde vara nöjd med det jag hade…. Men när jag lyssnade inåt så kände jag att det skulle passa så bra att sitta här och skriva och att det var dags att komma igång med det nu… Det är som om tankarna kan flyga lite längre och mera fritt när vi ser ut över ett öppet landskap eller knappt skymtar horisonten… Det kändes lite som en mild puff att det var dags att ge tid till skrivandet nu. Dessutom insåg jag att detta var ett av tre rum som låg allra högst upp i huset och därmed hade jag utsikt över de andra husen och över bergen och skulle få massor med sol häruppe!!

 
En affirmation om fin utsikt
Jag hade ju även skrivit en affirmation om ett rum med fin utsikt och det här kändes som det bästa Gudinnan kunde tänka ut. Jag lyssnade ändå noga till mitt inre innan jag beslutade mig men det kändes öppet och fritt och rätt…så jag bestämde mig. Det kändes ändå perfekt att jag hade fått några dagar riktigt nära min syster och det här var ju i ett hus ganska nära.


När jag vaknar har jag denna underbara utsikt...kan jag annat än att vara Glaaad!

Jag är nu djupt tacksam över rummet…
Jag har suttit här på balkongen en stor del av dagen och njutit av utsikten och skrivit lite och sett ut över havet och njutit av solen… Just nu känns det skönt att leva.. Jag njuter av att varva stunder med meningsfullt skrivande och att gå ut och gå i solen och värmen…

Ja tror det är mycket så är det är i livet.
Vi kan vara mycket nöjda med det vi har men så dyker det upp något som får oss att längta vidare till något ännu bättre och hur gör vi då? Stannar vi kvar på grund av trygghet och bekvämlighet eller vågar vi satsa på det nya? Känner vi oss värda det nya? Vi vet vad vi har men inte vad vi får… Kanske är det så att livet ibland sänder en massa skit i vår väg för att det är dags att gå vidare till något bättreJ

Jag tror att änglarna snappar upp den längtan som finns i hjärtat…
och ibland pushar de på oss lite extra för att vi ska våga ta nästa steg i den riktning vi är menade… Så nästa gång det kommer skit i din väg…. Se vad det rymmer för möjligheter…kanske är det dags för något nytt som är ännu bättre!!


Kram till dej kära Gudinna!

Solig hälsning från ett soligt och varmt Kreta…. önskar Anne Solveig!

1 kommentar:

 1. Så dejligt at læse om -
  at som på ferien
  så også i livet.
  Følg med strømmen - og ønsk dig det aller beste
  Velg på øverste hylle i livet.
  Kærlige hilsner
  Anne-Marie

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig