lördag 10 november 2012

Gör som humlan- flyg ändå!

Kan livet vara Hur Underbart som helst?
Det här med hur vi skapar vårt liv är ett tema jag älskar och tränger djupare in i hela tiden... Igår kom en liten glimt av insikt om att livet kan ju vara "hur underbart som helst"...men att de flesta av oss går omkring med tankar om att ...- Ja men så här är det ju att leva.... man kan ju inte bara göra det som är kul... - Så här bra kan det ju inte bli... Vi vågar kanske inte ens låta vår fantasi ta oss till det mest härliga underbara glädjefyllda vi kan föreställa oss.  Jag insåg då att det är bara vår fantasi och inre djupa längtan som sätter gränsen för hur mycket kärlek, glädje, njutning, frid m.m. som vi kan uppleva. 

När vi är lyckliga har vi mest att ge.
Jag insåg att även om jag nu lever mitt i en dröm som förverkligats... så finns det ännu djupare... eller vackrare.. eller mer njutningsfulla.. glädjefulla.. ljusa drömmar som väntar på att få se dagens ljus.. väntar på att jag ska inse att jag är värd detta.. samt inse att ju mer lycklig jag är i mitt liv.. ju mer kan jag även ge till andra... att min lycka aldrig behöver ta någon annans lycka i från dem utan det som jag djupast längtar efter det är till det goda för alla. Mitt och ditt ljus lyser upp världen och när vi är lyckliga lyser vi som mest och då vill vi även dela vår lycka med andra.

Tilliten är så viktig!
Vetskapen och den djupare insikten om att livet vill oss väl... den handlar om att allt finns där och väntar på oss.. att allt egentligen är energi och vi befinner oss mitt i vårt eget universum och ju mer vi utstrålar den energi som det vi längtar efter har.. ju mer vi finner den känslan inom oss och lever i den.. ju mer öppnar vi oss för och bjuder in allt gott vi längtar efter... När vi t.ex är tacksamma .. då utstrålar vi en känsla av tacksamhet och förnöjsamhet... och då bjuder vi in mer att vara tacksam och förnöjsam över.

Din önskan - en helig Juvel djupt i ditt inre.
Det magiska som jag även insett den senaste tiden är att du kan placera vilken önskan du än har inom dig, som känns rätt innerst inne och som ger dej en fin känsla. Du kan så den som ett litet frö djupt inom dig... utan att säga det till någon.. men med tillit till att det en dag kommer bli en underbart vacker blomma om du vattnar den noga och varsamt tittar till den och i ditt inre ser den ljuvliga blomma som du vet en dag ska slå ut.. samt gläds åt detta redan nu. Kanske finns det en längtan som ibland uppenbarar sig i ditt inre men som känns för bra för att bli verklighet... så du skjuter undan den... men kanske är det just den längtan du nu ska så i ditt inre som ett litet frö och sen ge näring till....

Bevara det inom dej som något heligt!
Behåll sen din önskan och det lilla frö du har planterat som en vacker skatt inom dig...om det inte är så att du vet att någon verkligen kan bejaka den och stödja dej helt och fullt i detta... Men om det är något som du vet att andra kan vara skeptiska till, bjud då inte in deras sunda förnuft och "välvilliga" kommentarer om att det du önskar är omöjligt... behåll det hellre inom dej och låt det växa genom att du tar en stund varje dag där du fokuserar på att din blomma (det du önskar) redan har slagit ut... känn glädjen av att din önskan redan är uppfylld. Det är den känslan inom dig som kommer se till att det du djupast innerst inne vill blir till verklighet.

Det finns inga gränser..
Är du sjuk eller har fått en viss diagnos som anses obotlig... tro inte på omöjligheter.. Vet att det finns massor med människor som fått såna diagnoser men som är helt friska idag. Det finns även dem som inte ens var sjuka men av misstag fick en diagnos och sedan dog... vår tankes och vår tros kraft är enorm.. den styr vårt liv hela tiden. Det betyder inte att enstaka tankar materialiserar sig meddetsamma .. men det betyder att det du tänker och fokuserar på regelbundet, så småningom blir till din verklighet. Så bli mer medveten om och var varsam med vad du tänker och säger och sänder ut.. så att du alltid har mer fokus på det du önskar än det du inte vill. Samt vet att mirakel sker varje dag överallt i världen för dem som tror på dem.

Programmera in det i ditt undermedvetna
Innan du lägger dig på kvällen är en utmärkt tid att fokusera på det du längtar efter... dröm dig bort och finn den där underbara känslan inom dig som du skulle ha om det redan var så...då planterar du in detta i ditt undermedvetna och det går in ännu djupare under din sömn... så denna tid på kvällen är det viktigt att inte älta problem.. för det är ju inte det du vill plantera in inom dig... Tag som vana att istället fokusera på allt det som du är tacksam för.. samt även på det du djupast längtar efter... det behöver inte ens vara en speciell situation utan det kan helt enkelt bara vara känslan av att vara lycklig och tillfreds.. känslan av att leva i glädje... känslan av att vara djupt tillfreds.

Imorgon ska jag vägleda dig lite djupare in i detta... men tills dess.. strunta i vad andra säger är möjligt eller omöjligt..  Gör som Humlan - flyg ändå!

"En del säger att humlor enligt fysiska lagar inte borde kunna flyga
eftersom deras tunna vingar är för små i förhållande till deras stora kroppar
Men om detta vet humlan lyckligtvis ingenting.. 
Hon flyger ändå."

Anne Solveig.  Hon siktar in sig på de vackra blommorna och vips så är hon där...

Ha en fin dag och tillåt dig att längta och drömma om det mest härliga liv du kan tänka dig.
men kom ihåg att även njuta av stunden här och nu...och av allt det goda du redan har ....

KRAM Anne Solveig4 kommentarer:

 1. Såååå fint tänkt! Klart vi ska flyga tillsammans! Vingarna finns bara i våra huvuden! <3 Susan

  SvaraRadera
 2. Ja det är klart vi ska flyga tillsammans.. kul med sällskap :)

  SvaraRadera
 3. Återkommer här också ... känner att detta är "din kväll", då jag vill plöja igenom och ge dig svar på funderingar runt bloggen ...

  Min kväll får bli senare i veckan då ska jag gotta mig vidare här av humlan mm

  Kramis Anita

  SvaraRadera
 4. Så fint Anita.. att du ger kvällen till mig... varmt tack för sitt stora hjärta!

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig