måndag 4 juli 2011

KVINNOFESTIVALEN 2011

Har just haft en helt magisk, underbar Kvinnofestival
med 52 underbara Gudinnor. Tänk vilken underbar varm, trygg och upplyftande gemenskap vi kan skapa när vi möts i tillit. Jag hade valt ut de helt rätta Gudinnorna att medverka och tillsammans skapade vi ett så fint program.... men Kvinnofestivalen skapas ju av Alla som kommer så jag är så tacksam för den tillit och kärlek och de öppna hjärtan som Alla hade och nu kommer jag länge att leva på den otroliga uppskattning och tacksamhet om festivalen som alla förmedlade innan de reste hem...och även dagarna efter nu... Så jag kan bara säga att Kvinnofestivalen är något alldeles speciellt som inte kan beskrivas... men jag vill ändå göra ett litet försök.

Alla workshop och föredrag, sång, musik m.m. var fantastiska.
Charlotte Rudenstam höll på fredag kvällen en jättefin Gudinnestund där varje kvinna mjukt fick omslutas av de andras varsamma beröring...ett underbart sätt att landa på. Eva Cederblad sjöng helt Gudinneligt för och med oss och vi dansade till hennes underbara sång:

”Du är en kvinna som strålar och lyser, framför mig en Gudinna står, låt mig få spegla mig i dina ögon, av din kärlek och kraft jag får”

Alla som ville fick möjlighet att ta med en egen skapelse till en deltagarutställning och det blev allt ifrån målningar, till vackra hantverk, tovade väggbonader och änglar, collage, böcker, smycken m.m. Sen fick de berätta lite kort om det som de skapat.. Inspirerande att vi har så mycket kreativitet och skaparkraft.

Lördag morgon hade vi ett underbart ”Chakra balance”
danspass med Christina Nilsson. Christina hade valt ut så mycket fin och djupt berörande musik och ledde oss så härligt att bejaka oss själva och jag kände mig så skön i hela kroppen efter det. Mona ledde samtidigt sin sköna Ashtanga yoga som jag uppskattar så mycket.


Helena Blomljus föredrag var så upplyftande!

Helena Blomljus spännande livsresa
Helena hade ett inspirerande föredrag på Lördag fm då vi både skrattade och grät med henne... Hon berättade om sin resa från att vara mycket svårt utbränd... och i flera månader endast kunna ligga i ett vitt rum utan ljud … till att sen sakta komma tillbaka, vilket hon delade med sig om även på Kvinnofestivalen för 5 år sedan. Med på festivalen då för 5 år sen, var en kvinnlig läkare som såg att Helena hade en ganska stor mörk fläck på bröstet och tyckte hon skulle kolla upp det... det visade sig senare vara malignt och även ha spridit sig till lymfkörtlarna .. så nu började ytterligare en tuff resa för Helena att bli frisk.. Hon reste till solen och värment på en kurs med Ayurveda och Vedic Art och började måla...(samt gjorde mycket annat med) Men målandet var en mycket viktig del i hennes tillfrisknande...så sakta men säkert tillfrisknande hon. I våras bestämde hon sig för att ställa ut i New york (vilket ju inte är så enkelt) men som Helena sa: ”Jag brukar få som jag vill” så hon åkte över och genom mirakulösa sammanträffanden och avbokningar från andra fick hon sitt mål uppfyllt att ha en utställning i maj och hon kommer även ha en i september på ett galleri som hon tyckte så mycket om. Hela helgen fick vi njuta av hennes vackra konst som hängde längst fram i lokalen tillsammans med guldiga tyger.

Vår inre Gudinna och Kvinnocirklar
Jag berättade lite tankar om Gudinna inom oss och om Kvinnocirklar.. samt min utbildning i att leda kvinnocirklar... sedan fick alla sitta i en mindre kvinnocirkel och dela med sig och ge varandra feedback och jag förstod att det hade gett dem mycket... då vi ju har så mycket att dela och ge till varandra

Deva Talasi skapade en magisk workshop
där vi alla möttes så nära och djupt från hjärtat... och det var många som på avslutningsstunden sa, att nu ville de leva med öppna hjärtan... Talasi kallade sin workshop "Hearttime on earth" Hennes budskap är att det är dags nu att leva från hjärtat.. allt annat kommer ändå inte att fungera då vi befinner oss i en utvecklingsfas… så vill vi göra det enklare för oss och flöda med i livet så är det ett öppet hjärtat som gäller och att lyssna till hjärtat och låta det leda oss... Det går inte att beskriva Talasi och hennes workshop för den går bortom orden och måste upplevas och var så vacker… men jag vill varmt rekommendera dig att delta i hennes kurser och workshop.


Sofis Härliga skapelser i Papier machê

Min superkreativa väninna Sofi Aronsson
hade utställning med sina underbara färglada skapelser i i papier machê. Sen ledde hon ett mycket uppskattat frigörande danspass på eftermiddag där alla som ville kunde dans loss ordentligt och det var världens fart uppe i Kreativum som vi kallar lokalen där vi huvudsakligen vistades. En del av oss passade på att njuta av solen och värmen och det var en så vacker syn att se alla kvinnor som hoppade i vår lilla minisjö eller solade på vårt soldäck vid sjön.


Pascale och Madeleine sjöng så vackert för oss

Lördag kväll hade vi öppen scen
och som vanligt upptäcker man att alla har så mycket att ge och att dela... det var så roligt att alla åldrar fanns respreseterade också både yngre tjejer och 96-åriga Anna-Maria som gjorde ett stor intryck på oss alla... och som vi hade äran att ha med oss. Hon kom med sin dotter Bima som också är en inspirerande och vis kvinna. Anna-Maria berättade att hon känner sig så lyckligt lottad då hon bor i en ekoby med sin familj och många andra hon känner runt omkring sig. Hon berättade också hur hon varje kväll mediterar och sänder ljus till alla som bor där... Anna-Maria är fortfarande helt klar och har en underbar humor och vi älskade att ha henne med. Sent på kvällen släppte många loss till ytterligare ett danspass med Christina.. medan andra valde att fika i caféet och några njöt av vår veddelade bastu och ett dopp i sjön efter.


Äldsta deltagaren Anna-Maria Andén 96 år

Söndagen inleddes med två mycket fina stunder...
Gudinneyoga som var mycket uppskattat,med fina Ninna Kallin. Ninna har gått utbildningen ”Prästinnans väg” och har varit ett viktigt bollplank för mig innan festivalen, då hon även kommit med mycket bra idéer. Hon var även ett viktigt stöd under festivalen.. Charlotte Rudenstam ledde samtidigt en mycket fin Gudinnemeditation som var lika uppskattad så det var lite svårt att välja vilket man skulle gå på.


Christina Nilsson höll ett inspirerande föredrag

Söndag fm lyssnade vi till miniföredrag
av härliga Christina Nilsson som höll ett proffsigt, kvinnligt, stärkande och inspirerande föredrag om sin senaste livsresa där hon ju medverkade i ¨TV-programmet "Skånefruar och hon peppade oss i att se möjligeter och ta vara på de chanser vi får att nå ut med det vi vill dela med oss av. Christina ser sig själv som brobyggare och vill få in lite mer "andliga" kvalitéer i den "vanliga" världen, vilket hon redan lyckats väl med.

Sofi höll ett underbart humoristiskt
och samtidigt djupt och inspirerande föredrag, där hon berättade om sin resa från att ha ätstörningar och inte tycka om sig själv till att finna sin egen väg till tillfrisknande och skapa sitt eget " jobb" För som Sofi upptäckte en gång: - Mitt jobb kanske inte finns... så kanske vi ibland behöver gå helt nya vägar och finna vår egen plats på jorden.. och som Sofi så fint uttryckte det...en dag såg hon en spindel som spann sitt eget nät.. hon insåg då att allt fanns ju inom spindeln .. den behövde ingen skola.. och då insåg hon att allt fanns inom henne med.. sen dess har hon skapat i tusen färger och former.

Söndag eftermiddag var det dags för årets kreativa stund.
Varje år skapar vi något som alla sen får ta med sig hem som ett minne av festivalen. Det är alltid hemligt vad vi kommer att göra. I år målade alla var sin målning... och det var underbart att gå runt i den stora lokalen och se hur alla målningarna växte fram och vilken skaparglädje det fanns... och många kom fram efteråt och sa att det var så roligt och nu ville de måla mer. Alla fick även en ram att sätta in sin målning i.

Avslutningscirkeln blev så fin
och inleddes av Talasi som höll en Earthprayer där vi bland annat sjöng från hjärtat så hela Kreativum fylldes av vacker och djup sång. Sedan möttes vi från hjärtat i dans och slutligen fick alla sitta ner och jag höll en avslutningsstund där var och en fick säga något om vad de upplevt och vad de nu tar med sig hem m.m. Så mycket vackert och klokt sades och varje kvinna dansade eller gick runt i cirkeln och visade sin målning. Anna-Maria uttryckte det som att hon varit i himlen och att hon skulle leva länge på detta.


Avslutningscirkeln var sååå fiiin!!

Allt avslutades mes supergod och nyttig "Rawfood tårta"
som Tina och Camilla hade lagat.. Tina Tegman var ju vår underbara kocka som lagade så god mat även med inslag av rawfood och hennes mat uppskattades så mycket. Frukosten fixade Camilla och Hanna och vi fick bland annat mina rawfood favoriter, bovete och jordgubbsgröt samt en blåbärstårta med nötter.

Camilla trummade och sjöng också för oss under festivalen
.. sina vackra Gudinnesånger.. samt hade en så fin utställning med sina Gudinnemålningar. Hanna visade sina vackra och busigt stickade små skapelser som prydde lokalen… Sen finns det mycket mer att säga… men det går ändå inte att beskriva...så det får räcka just nu.

7 kommentarer:

 1. Så fint Anne! Man blir alldeles varm om hjärtat när man läser om festivalen. Jag tror att alla kommer att minnas helgen för alltid! Tack för att du skapade kvinnofestivalen och gör detta möjligt! Jag hoppas att jag får vara med igen nästa år :)

  SvaraRadera
 2. Åh, TACK för sammanfattningen, underbart!
  Så inspirerande att läsa om... Speciellt Blomljus och Sofi med papier mache. :) Skapa sitt eget jobb, låter om en underbar idé!

  Ha en fortsatt skön sommar!

  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Stina!
  Tack för dina fina rader... jag vill jättegärna ha med dej nästa år igen.. varm kram Anne

  Ingrid
  Ja det kändes kul att kunna ge lite inspiration även till er som inte var med...och kul att du fick inspiration av Helena Blomljus samt Sofi.. dom är jättekreativa på sitt helt eget unika sätt... och det är ju du med, med din musik..
  ha en fin sommar. Anne

  SvaraRadera
 4. Ja, hjärtat öppnas och jag var inte ens där! Har väntat dag efter dag att läsa om hur ni hade det. Värt väntan!

  Kram
  Adina

  SvaraRadera
 5. Vad fint du säger Adina... jag tänkte på dej .. att det hade varit fint att ha dej med... och det känns som du har något mycket fint på G med the Work och Greens... Kanske Sinnes-fred och Greens kunde vara bra.. vem vet .. kanske utvecklar du ditt eget workskoncept i framtiden... men underrubrik kan ju vara the work...KRAM

  SvaraRadera
 6. Vad härligt det låter! Vilket gäng : ). Tack för att du tog dig tid att skriva så mycket om festivalen så att även vi som inte var med fick vara med ; ).

  Varma kramar, Karina

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du säger det Karina... ja jag ville bjuda in er att dela upplevelsen.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du ger dig tid att kommentera. Du som inte har en egen blogg eller googlekonto kan i rutan "Kommentera som" välja: Namn och webbadress (funkar nog även utan webadress), eller Open ID eller Anonymt.
Hoppas det fungerar annars får du prova dej fram !
Varmt tack, din feedback betyder mycket för mig... Anne Solveig